Indien deze nieuwsbrief niet juist wordt gepresenteerd, kun je hier de webversie bekijken.

Ortho Inside oktober 2014

De herfst is weer in aantocht. Leerlingen, docenten en ook wij bij Ortho Consult zijn volop aan het werk. Het belooft een mooi jaar te worden met trainingen, opleidingen en congressen. Oude bekende maar ook nieuwe. Wij hebben er zin in.
Storingen
Storingen Afgelopen week hebben we met computerstoringen te kampen gehad. Onze websites waren zelfs een hele dag 'under construction' zodat er hard gewerkt kon worden om alle problemen in de systemen op te lossen. Op het moment dat we dachten dat alles weer in orde was hebben we de mailing 'Fluitend veranderen' verzonden. Velen van u kregen deze vier of zelfs zeven maal in de mailbox. Uiteraard is dit nooit de bedoeling en wij bieden daar onze excuses voor aan. 
Symposium Echtscheiding en school

Onderzoek leert ons keer op keer dat een echtscheiding een negatief effect kan hebben op de ontwikkeling van een kind op school, cognitief en/of sociaal-emotioneel. Veel hangt af van de manier waarop ouders een echtscheiding doorlopen, met name in hun beider contact met de kinderen. Ook de school heeft in dit proces een belangrijke ondersteunde taak. Op 3 november organiseert Congres Content een symposium over dit onderwerp. Lees meer en schrijf je in

Opleiding Transactionele Analyse dit jaar 3 maal van start
Opleiding Transactionele Analyse Op 28 oktober start voor het eerst de 7-daagse opleiding Transactionele Analyse, vanuit Contextueel perspectief. Een uitgesproken mogelijkheid om meer grip te krijgen op jezelf én op de ander... Je moet weten hoe je zelf communiceert, als je wilt weten hoe je effectiever met een ander kunt communiceren. Het blijkt dat hier veel behoefte aan is. De opleiding start dit jaar maar liefst drie keer en alle groepen zitten vol. De inschrijving voor september 2015 staat al open.
Nieuw! Twaalf contextuele methodieken
Twaalf contextuele methodieken Op 10 september ging Ard Nieuwenbroek met pensioen. Ard heeft tientallen jaren gewerkt als trainer, opleider, therapeut, supervisor en auteur. In zijn hele werk vormt de contextuele benadering van Ivan Böszörmenyi-Nagy steeds de basis. Daarin staat de ontmoeting tussen mens en mens centraal met als adagio: healing through meeting. Een werkelijke ontmoeting is de basis voor constructief gedrag. Tijdens deze feestelijke middag werd zijn nieuwe boek 'Twaalf contextuele methodieken' gelanceerd. Ard Nieuwenbroek voegt in dit 30e praktijkboek een verrassende dimensie toe.
Congres 'Ik ben toch te gek!'

Congres Content organiseert samen met kennispartners Combinatie Jeugdzorg en Ortho Consult op woensdag 26 november 2014 het congres ‘Ik ben toch té gek!’ Dit congres laat deelnemers zien, horen en ervaren(!) dat Passend Onderwijs juist een kans is voor kinderen om ‘erbij’ te blijven horen, ook als ze anders zijn dan anderen.  Lees meer en schrijf je in

Ortho Poster 2014-2015
Ortho poster In september verscheen voor de eerste maal de Ortho Poster. Alle praktijktrainingen van Ortho Consult en boeken van Uitgeverij Quirijn op 1 poster van handig formaat. Wij denken dat die in geen een lerarenkamer mag ontbreken. Heeft u de Ortho Poster nog niet in de bus ontvangen, stuur dan een mail naar yvonne@orthoconsult.nl
'Derde druk 'Ik ben toch te gek'
'Derde druk 'Ik ben toch te gek' Afgelopen voorjaar kwam het boek 'Ik ben toch te gek' van Ivo Mijland uit. Een boek dat enthousiast ontvangen is. Vorige week ontvingen we de derde druk nadat de tweede druk in drie weken tijd uitverkocht was. Ivo Mijland geeft in dit boek een krachtige kijk op hoe we (nog) rechtvaardiger met alle kinderen om kunnen gaan. “Je moet kinderen recht doen, in plaats van ze recht te willen maken. We zijn steeds meer bezig kinderen te stigmatiseren, door in steeds hogere mate met labels gedrag te verklaren. Daarmee doe je ze lang niet altijd recht.” Het boek biedt een constructieve visie op hoe Passend Onderwijs kansrijk kan worden.

Ortho Inside

Deze e-mail is verzonden aan [e-mailadres]. Wij vinden het belangrijk dat onze ontvangers onze vrijblijvende informatie op prijs stellen. Als de informatie voor jou niet (meer) relevant is of door een nieuwe functie niet meer passend is, meld je dan hier af. Je e-mailadres wordt dan direct uit de lijst verwijderd. Wil jij je collega's juist attenderen op onze informatie, dan kunnen zij zich hier aanmelden. Het adres wordt dan direct toegevoegd aan onze lijst. Heb je een inhoudelijke vraag over deze mail, stuur dan een mail naar orthoinside@orthoconsult.nl. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met je op. Wij gebruiken mailadressen alleen voor informatieverstrekking over onderwijsgerelateerde onderwerpen en verstrekken nooit persoonlijke informatie aan derden.

Ortho Consult | Koningshof 8, 5688 GD Oirschot | 0499-84 16 19 | info@orthoconsult.nl

stats