Indien deze nieuwsbrief niet juist wordt gepresenteerd, kun je hier de webversie bekijken.

Ortho Inside mei 2013
Ortho Inside mei 2013
Ortho Inside mei 2013 De examens zijn in volle gang en het einde van dit schooljaar komt alweer in zicht. Een drukke tijd. Bij Ortho Consult zijn we vol enthousiasme bezig met het komende schooljaar: nieuwe trainingen,  congressen en in september verschijnt alweer de tweede editie van de Ortho Courant. Mooie dingen om naar uit te kijken.
Nieuw! Opleiding professioneel mentoraat in passend onderwijs
Nieuw! Opleiding professioneel mentoraat in passend onderwijs In het kader van de invoering van Passend Onderwijs krijgen mentoren vanaf augustus 2014 een nog voornamere rol in Passend Onderwijs. Ze vervullen een spilfunctie in het begeleiden van de groep, maar ook in het verzorgen van maatwerk voor de individuele leerling. Ortho Consult biedt in het kader van Passend Onderwijs een unieke opleiding voor mentoren, start 18 september. Deze opleiding kan ingezet worden om het hele mentorteam te professionaliseren, maar is ook uitermate geschikt om mentorcoaches op te leiden. Meer informatie vindt u op onze website »
Symposia en congressen
Symposia en congressen Congres Content heeft weer diverse interessante congressen en symposia op de agenda staan. Op maandag 4 november vindt in Ede het congres 'Mentor in balans' plaats in samenwerking met kennispartner APS. Een dag met lezingen en workshops gericht op het verbreden en aanscherpen van mentorvaardigheden, attitude en de daarbij passende kennis. Daarnaast vinden er in Vught twee middagsymposia plaats. Op 11 november 'Depressieve leerlingen (schreeuwen zachtjes om aandacht)', hoe kun je depressieve leerlingen herkennen en passend begeleiden? En op 5 februari 2014 'In de zomervakantie heb ik geen ADHD’, wat verandert er als we onze kijk op ADHD drastisch veranderen?
En natuurlijk komen we in 2014 weer met het 'Nationaal congres leerlingbegeleiding', voor de vijfde keer. Voor meer informatie en inschrijven kunt u terecht op de website van Congres Content »
Landelijke Praktijktrainingen® Leerlingbegeleiding
Landelijke Praktijktrainingen® Leerlingbegeleiding Zoals u waarschijnlijk wel weet biedt Ortho Consult al jaren landelijke praktijktrainingen aan in Utrecht. Ook nu weer hebben we een divers aanbod van trainingen zoals: ‘Een effectieve aanpak van pesten’, ‘Faalangst de baas met een training op school!’,  ‘Sociale media, moderne vijand in school’. Uiteraard is dit maar een kleine greep uit het complete aanbod. Kijk voor het complete aanbod van trainingen op onze website »
Uitgeverij Quirijn verhuist naar Oirschot
Uitgeverij Quirijn verhuist naar Oirschot Uitgeverij Quirijn, al jaren een bekend begrip voor betaalbare boeken en dvd’s over (leerling)begeleiding, verhuist met ingang van 1 september naar Oirschot. Eigenaar Ard Nieuwenbroek geeft het stokje over aan Susanne Nieuwenbroek en Ivo Mijland. Hiermee komen er drie bedrijven op één locatie: Ortho Consult, Congres Content en uitgeverij Quirijn. Om alles goed te laten verlopen en de kwaliteit te waarborgen die u van ons gewend bent, zijn we momenteel druk bezig met het inwerken van onze nieuwe collega Lonneke Spierings.
Tweejarige praktijkopleiding Contextuele leerlingbegeleiding 2013-2015
Tweejarige praktijkopleiding Contextuele leerlingbegeleiding 2013-2015 In september starten we voor de dertiende keer met de tweejarige praktijkopleiding, voor degene die zich verder willen professionaliseren op contextueel vlak. In deze opleiding staat de belangrijke samenwerking tussen ouders en school centraal. Hoe kun je, als professional in of rond de school, de vaak bedreigde samenwerking tussen thuis en school positief beïnvloeden? De opleiding 'Contextuele leerlingbegeleiding' geeft op deze vraag duidelijke antwoorden en geeft deelnemers nieuwe en passende vaardigheden. De inschrijving is reeds gestart en er zijn nog een aantal plaatsen vrij. Lees hier voor meer informatie »
33 kersverse contextueel leerlingbegeleiders
33 kersverse contextueel leerlingbegeleiders Op 16 mei zijn in Utrecht 33 studenten van Ortho Consult gediplomeerd tot contextueel leerlingbegeleider. Na een intensieve opleiding (31 opleidingsdagen) presenteerden de studenten hun eindscriptie, waarna ze onder grote belangstelling van familie, vrienden en leidinggevenden hun diploma in ontvangst namen uit handen van hun opleider. Tijdens de uitreiking was er een inspirerende lezing van Ard Nieuwenbroek, feliciteerde Annet van de Burg de studenten namens de beroepsvereniging van contextueel werkers en gaven ook enkele studenten bijzonder veel kleur aan de diploma-uitreiking. Lees hier meer »
Derde opleidingsjaar: de methodiek van contextuele leerlingbegeleider
Derde opleidingsjaar: de methodiek van contextuele leerlingbegeleider Na vele succesvolle jaren van de basisopleiding is het de hoogste tijd voor een kwaliteitsvol vervolg. Dit nieuwe aanbod voldoet in alle opzichten aan de roep van velen: "Ik wil zo graag doorgaan met een stevige praktische verdieping in de contextuele benadering". Onder leiding van Ard Nieuwenbroek en Ivo Mijland starten we op 18 september in Utrecht. In deze opleiding verkennen en oefenen we met contextuele methodieken en concentreren ons op hun praktische toepassingsmogelijkheden. Voor meer informatie en inschrijven kun je terecht op onze website (er is plaats voor maximaal zestien deelnemers) »
Op zoek naar werkelijke inspiratie voor uw managementteam?
Op zoek naar werkelijke inspiratie voor uw managementteam? Ortho Consult biedt uw managementteam in Amsterdam een exclusief inspiratiemoment met een exclusieve trainer. Drs. Ard Nieuwenbroek neemt u  en uw team mee vanuit het gedachtengoed van Anne Frank “Ondanks alles geloof ik in de innerlijke goedheid van de mens." Een dag om inspiratie, kennis en vaardigheden op te doen om de volgende dag op een aanvullende manier te werken met tegenslag en onrecht. Benieuwd naar deze dag? Kijk dan op  onze website voor meer informatie »
Contextueel in Zuid Afrika
Contextueel in Zuid Afrika Dat onze senior trainer/adviseur Ard Nieuwenbroek actief is in Zuid Afrika is al langer bekend. Sinds kort worden die werkzaamheden ook ondersteund vanuit een groep mensen die samen het Contextual Team Port Elizabeth (PECT) vormen. Met een website die voor alle geïnteresseerden in en buiten Zuid Afrika contextuele informatie geeft. Ook nieuwsgierig? Het internetadres is www.pect.co.za
Op zoek naar gegarandeerde motivatie?
Op zoek naar gegarandeerde motivatie? “Als je gemotiveerde leerlingen wilt zien, moet je eerst hun hart raken en dan pas hun hersenen”.
Wij bieden u een aantrekkelijke studiemiddag voor uw hele team. Met lezingen van Ivo Mijland, ‘wat je ziet ben je zelf’, over motivatie vanuit het individu en Hans van Breukelen, ‘de macht van het team’,  over motivatie vanuit het team. Tijdens deze studiemiddag op uw school krijgt uw team hernieuwde energie om met passie voor de klas te staan. Voor meer informatie »
Vakantiesluiting
Vakantiesluiting Ortho Consult is gesloten van 15 juli tot en met 9 augustus 2013

Ortho Inside

Deze e-mail is verzonden aan [e-mailadres]. Wij vinden het belangrijk dat onze ontvangers onze vrijblijvende informatie op prijs stellen. Als de informatie voor jou niet (meer) relevant is of door een nieuwe functie niet meer passend is, meld je dan hier af. Je e-mailadres wordt dan direct uit de lijst verwijderd. Wil jij je collega's juist attenderen op onze informatie, dan kunnen zij zich hier aanmelden. Het adres wordt dan direct toegevoegd aan onze lijst. Heb je een inhoudelijke vraag over deze mail, stuur dan een mail naar orthoinside@orthoconsult.nl. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met je op. Wij gebruiken mailadressen alleen voor informatieverstrekking over onderwijsgerelateerde onderwerpen en verstrekken nooit persoonlijke informatie aan derden.

Ortho Consult | Koningshof 8, 5688 GD Oirschot | 0499-84 16 19 | info@orthoconsult.nl

stats