Indien deze nieuwsbrief niet juist wordt gepresenteerd, kun je hier de webversie bekijken.

Van het handboek ‘Voor elke mentor’ zijn inmiddels ruim 38.000 exemplaren verkocht. Bent u de koper van het 40.000e exemplaar, dan krijgt u een inspiratielezing van één van de auteurs, Ivo Mijland, cadeau. Bestel nu uw exemplaren voor het nieuwe schooljaar.

Heeft u uw mentorteam voor volgend schooljaar al samengesteld? Hopelijk treffen Nederlandse scholieren volgend jaar een mentor die in staat is van de groep een leuke klas te maken, waarin met plezier gewerkt wordt. Onderzoek toont aan dat in positieve groepen meer leerrendement is en meer leefkwaliteit. Hopelijk lukt het uw mentoren om met de leerlingen gesprekken te voeren die als echt helpend ervaren worden als het even lastig wordt. Ook fijn zou het zijn als uw mentoren na de zomer in staat zijn om constructieve gesprekken te voeren met ouders, zelfs als deze ouders wat vijandig reageren. Wilt u na de zomer mentoren die weten wat er van ze verwacht wordt en die op proactieve wijze invloed nemen op de begeleiding van mentorklas en mentorleerlingen? Schenk uw team dan het handboek ‘Voor elke mentor’. Een boek dat elke mentor in Nederland gelezen zou moeten hebben, omdat het zo ontzettend praktisch laat zien hoe je met plezier mentor kunt zijn, met de juiste attitude.

We hebben nu een speciale actie: de school die het 40.000e exemplaar aanschaft, krijgt een boeiende en humoristische inspiratielezing over Passend Onderwijs t.w.v. € 1750,00 cadeau. Deze lezing wordt op een nader te bepalen datum/tijdstip op uw eigen school verzorgd door Ivo Mijland, één van de auteurs van het mentorboek. U mag een onbeperkt aantal toehoorders toelaten bij de lezing, waardoor u ook kosteloos collega-scholen kunt uitnodigen voor de lezing.

Na de zomervakantie starten leerlingen nieuwsgierig  aan het nieuwe schooljaar. Vol goede voornemens, energie, leuke plannen en positivisme vinden er weer vele ontmoetingen plaats tussen mentor en leerling. Wat telkens blijkt is dat mentoren die deze start met knowhow starten, gedurende het jaar gewaardeerd worden door mentorleerlingen. U kent ze vast, de collega's waar u nog voor het schooljaar gestart is van weet dat leerlingen met hem of haar weglopen. Het zijn de ambassadeurs van uw school, waar ouders en leerlingen soms zelfs hun schoolkeuze op baseren. Wij hebben de overtuiging dat het vak van mentor te leren is en dat al uw mentoren deze ambassadeursrol kunnen nemen. Veel lezers van het handboek ‘Voor elke mentor’ beamen dat de praktische inhoud geholpen heeft in het succesvol uitvoeren van het mentoraat.

Het handboek ‘Voor elke mentor’ van succesauteurs Maya Bakker en Ivo Mijland (al ruim 38.000 exemplaren verkocht) laat met krachtige voorbeelden zien hoe je (nog) meer leer- en leefplezier kunt halen uit je mentorklas. De lezers/gebruikers van het handboek ‘Voor elke mentor’, zowel beginnende als ervaren mentoren, waarderen de vlotte schrijfstijl, de vele praktische tips, de direct toepasbare handvatten en de overzichtelijke blik op de taken binnen het mentoraat.

Enkele onderdelen uit het boek:
* Hoe maak je van je klas een groep?
* Hoe houd je een LVS bij?
* Hoe bespreek je leerlingen in de rapportvergadering?
* Hoe voer je gesprekken met leerlingen?
* Hoe ga je om met pesten?
* Hoe ga je om met rouw en verdriet?
* Hoe bereid je je voor op de ouderavond?
* Hoe ga je om met Passend Onderwijs?
* Hoe ga je om met social media?
* Hoe spreek je je collega’s aan?

Wilt u uw (nieuwe) mentoren ook voorzien van dit praktische handboek? Bestel dan nog voor de zomervakantie uw exemplaren en deel dit boek uit in uw mentorteam. Het boek kost €26,00 exclusief verzendkosten. Bij 10 exemplaren ontvangt u het 11e exemplaar gratis. Bestel hier het boek.

Wilt u het handboek aanbieden, gekoppeld aan een succestraining van één van onze ervaren trainers, mail dan naar ivo@orthoconsult.nl. Onze trainingen worden net als het handboek zeer goed gewaardeerd. In combinatie met een contract voor een training, bieden we het handboek aan voor €20,00 per stuk.

Deze e-mail is verzonden aan [e-mailadres]. Wij vinden het belangrijk dat onze ontvangers onze vrijblijvende informatie op prijs stellen. Als de informatie voor jou niet (meer) relevant is of door een nieuwe functie niet meer passend is, meld je dan hier af. Je e-mailadres wordt dan direct uit de lijst verwijderd. Wil jij je collega's juist attenderen op onze informatie, dan kunnen zij zich hier aanmelden. Het adres wordt dan direct toegevoegd aan onze lijst. Heb je een inhoudelijke vraag over deze mail, stuur dan een mail naar info@uitgeverij-quirijn.nl. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met je op. Wij gebruiken mailadressen alleen voor informatieverstrekking over onderwijsgerelateerde onderwerpen en verstrekken nooit persoonlijke informatie aan derden.

stats