Indien deze nieuwsbrief niet juist wordt gepresenteerd, kun je hier de webversie bekijken.

Ortho Inside oktober 2015

De herfstvakantie komt er aan. Leerlingen, docenten en ook wij bij Ortho Consult zijn volop aan het werk. Het belooft een mooi jaar te worden met trainingen, opleidingen en congressen. Oude bekenden maar ook nieuwe. Wij hebben er zin in!
Congres 'Voor elke mentor'

Op 2 december staat voor de allereerste keer het congres ‘Voor elke mentor’ op het programma. Een congres voor alle mentoren in het voortgezet onderwijs, waar je je kennis, vaardigheden en attitude als mentor kunt vergroten, door in workshops de nieuwste inzichten op te doen over de onderwerpen die jij als mentor tegenkomt in de praktijk. Je stelt zelf je driegangenmenu samen. En het wordt geen snelle hap. Voor elke gang hebben we 75 minuten uitgetrokken. Lees meer en schrijf je in

Landelijke Praktijktrainingen® Leerlingbegeleiding
Landelijke Praktijktrainingen® Leerlingbegeleiding Ortho Consult biedt al jaren landelijke praktijktrainingen aan in Utrecht. Ook nu hebben we weer een divers aanbod van trainingen waaronder een groot aantal nieuwe trainingen, zoals:
'Maak werk van je lichaamstaal', een training die direct invloed heeft op je handelen.
'De zeven eigenschappen van effectief docentschap', groeien in effectiviteit zorgt er voor dat je meer tot je recht komt als docent als collega  en dat het werk je minder energie kost.
'Verdiepingstraining Echtscheiding en school: een verbindende kans', we gaan kijken hoe we deze training op school op kunnen zetten en we besteden veel aandacht aan de praktische uitvoering van de training.

Ortho Poster 2015-2016
Ortho Poster 2015-2016 In september verscheen voor de tweede maal de Ortho Poster. En deze keer nog uitgebreider. Naast alle praktijktrainingen nu ook de opleidingen van Ortho Consult en natuurlijk de boeken van Uitgeverij Quirijn. Nog geen poster ontvangen? Stuur dan een mail naar yvonne@orthoconsult.nl.
200 Dagen School en Scheuren
200 Dagen School en Scheuren Een educatieve scheurbundel '200 Dagen School & Scheuren!'. Het is geen scheurkalender, het is geen boek. Het is een scheurbundel. Deze scheurbundel bevat 200 blaadjes met verschillende 'Happylines' (bekend van de voorpagina van dagblad Metro) en bijbehorende wist-je-datjes, die je mag scheuren op elke schooldag van het jaar. Op deze manier begin je je schooldag op een leerzame en positieve manier, op school en/of thuis. En het leuke is: je kunt ermee beginnen wanneer je zelf wilt! Lees meer
Symposium 'Van examenvrees naar examenfeest'

Elk jaar doen ruim 200.000 leerlingen examen in Nederland. Ruim een kwart bouwt rondom dat examen een vervelende spanning op. De angst heeft soms verregaande gevolgen voor de resultaten. Leerlingen met voldoende kennisniveau zakken dan tegen alle verwachtingen in. De stress benadeelt leerlingen, ouders en school. Op het symposium ‘Van examenvrees naar examenfeest’ krijgen deelnemers een mooi en rijk inzicht over examenvrees. Lees meer en schrijf je in

Nieuw boek! Hakken in het zand
Nieuw! Hakken in het zand Heb jij last van leerlingen, collega's of ouders die de hakken in het zand zetten? Stop dan met touwtrekken. Waarom datgene doen waarvan je diep van binnen weet dat het geen soelaas biedt? Ivo Mijland en Petra Nijdam schreven er een praktisch boek over. Een boek dat oproept de hakken in het zand te accepteren, de hakken als hulpbron te leren zien, te leren samen te werken met je ogenschijnlijke tegenstander. Uitgangspunt van dit positieve, praktische en prettig leesbare boek: leerlingen willen best dingen veranderen, maar ze hebben grote moeite met volwassenen die ze willen veranderen. Lees hier meer

Ortho Inside

Deze e-mail is verzonden aan [e-mailadres]. Wij vinden het belangrijk dat onze ontvangers onze vrijblijvende informatie op prijs stellen. Als de informatie voor jou niet (meer) relevant is of door een nieuwe functie niet meer passend is, meld je dan hier af. Je e-mailadres wordt dan direct uit de lijst verwijderd. Wil jij je collega's juist attenderen op onze informatie, dan kunnen zij zich hier aanmelden. Het adres wordt dan direct toegevoegd aan onze lijst. Heb je een inhoudelijke vraag over deze mail, stuur dan een mail naar orthoinside@orthoconsult.nl. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met je op. Wij gebruiken mailadressen alleen voor informatieverstrekking over onderwijsgerelateerde onderwerpen en verstrekken nooit persoonlijke informatie aan derden.

Ortho Consult | Koningshof 8, 5688 GD Oirschot | 0499-84 16 19 | info@orthoconsult.nl

stats