Indien deze nieuwsbrief niet juist wordt gepresenteerd, kun je hier de webversie bekijken.

Ortho Inside januari 2016

Ortho Inside januari 2016 2016 een nieuw jaar is begonnen. Bij Ortho Consult zijn we er klaar voor om er een mooi en leerzaam jaar van te maken met interessante opleidingen, trainingen en congressen. Wij wensen u dan ook het allerbeste en we hopen u dit jaar weer van dienst te kunnen zijn.
Symposium 'De gelukkige school' 23 maart in Ede
Symposium 'De gelukkige school' Op 23 maart organiseert Congres Content in samenwerking met Leo Bormans, Geluksambassadeur en onderwijsexpert uit Vlaanderen, het middagsymposium 'De gelukkige school'. Hij heeft een inspirerende boodschap voor ons allemaal. Over individueel geluk voor docenten en ouders, prioriteiten in opvoeding en onderwijs, levenskwaliteit van leerlingen en samenleving … Wilt u er bij zijn deze middag? Binnenkort volgt er meer informatie via onze website www.congres-content.nl. Wij houden u op de hoogte.
Nieuw! Van Examenvrees naar examenfeest
Nieuw! Van Examenvrees naar examenfeest Elk jaar gaan ruim 200.000 leerlingen op examen in Nederland. Ruim een kwart bouwt rondom dat examen een vervelende spanning op. De angst heeft soms verregaande gevolgen voor de resultaten. Leerlingen met voldoende kennisniveau zakken dan tegen alle verwachtingen in. In het boek ‘Van examenvrees naar examenfeest’ geeft Kim Oonk een mooi inzicht over examenvrees. Dit boek helpt docenten, trainers, ouders en leerlingen de kans op dat feest te vergroten. >> Kijk hier voor meer informatie.
100e keer de lezing 'Ik ben toch té gek!'
100 x de lezing 'Ik ben toch té gek!' Op 4 januari gaf Ivo Mijland voor de 100e keer zijn inspiratielezing 'Ik ben toch té gek!'. Een lezing over Passend Onderwijs als kans. Door de toenemende gedachte dat de samenleving maakbaar is, komen kinderen steeds meer onder druk te staan. Via toetsen, meten en reparatiereflexen doen we kinderen veel onrecht aan. Met name kinderen die anders zijn, die niet passen in het keurslijf, worden de dupe. In een boeiend betoog vol interactie met de zaal neemt Ivo Mijland de deelnemers mee in een bijzonder avontuur. >> Lees hier meer
Het Nationaal Congres Leerlingbegeleiding 2016
Het Nationaal Congres Leerlingbegeleiding 2016 Op 12 maart organiseert Congres Content voor de zevende keer een groot landelijk congres. Deze dag staat geheel in het teken van leerlingbegeleiding, en is een leerrijk feest voor IB'ers, leerlingbegeleiders, zorgcoördinatoren, mentoren, coaches, trainers... Praktisch toepasbare workshops van zeer gerenommeerde deskundigen vanuit verschillende expertises. Een dag om als individu of juist met teamleden samen, volop nieuwe kennis en ervaring op te doen. >> Kijk hier voor meer informatie over het programma en de workshops.
Landelijke Praktijktrainingen® Leerlingbegeleiding
Landelijke Praktijktrainingen® Leerlingbegeleiding Ortho Consult biedt al jaren landelijke praktijktrainingen aan in Utrecht. Voor de komende maanden staan onder andere de volgende trainingen op de agenda:
Succesvol werken met sociale vaardigheden in school. "Deze training staat al sinds 1999 op onze agenda, met elk jaar louter enthousiaste reacties."
Zorgcoördinator: klem tussen thuis en school. "Als zorgcoördinator leren samenwerken tussen thuis en school. Ik snap nu beter waarom je zorg niet kunt faciliteren zonder ouders."
LOB in contextueel perspectief. "Nu pas besef ik dat voor beroepsoriëntatie de betrokkenheid van ouders cruciaal is. Kinderen zijn in het maken van hun keuzes onbewust loyaal aan hun ouders."

>> Kijk voor het complete aanbod op onze website.

Ortho Inside

Deze e-mail is verzonden aan [e-mailadres]. Wij vinden het belangrijk dat onze ontvangers onze vrijblijvende informatie op prijs stellen. Als de informatie voor jou niet (meer) relevant is of door een nieuwe functie niet meer passend is, meld je dan hier af. Je e-mailadres wordt dan direct uit de lijst verwijderd. Wil jij je collega's juist attenderen op onze informatie, dan kunnen zij zich hier aanmelden. Het adres wordt dan direct toegevoegd aan onze lijst. Heb je een inhoudelijke vraag over deze mail, stuur dan een mail naar orthoinside@orthoconsult.nl. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met je op. Wij gebruiken mailadressen alleen voor informatieverstrekking over onderwijsgerelateerde onderwerpen en verstrekken nooit persoonlijke informatie aan derden.

Ortho Consult | Koningshof 8, 5688 GD Oirschot | 0499-84 16 19 | info@orthoconsult.nl

stats