Indien deze nieuwsbrief niet juist wordt gepresenteerd, kun je hier de webversie bekijken.

Ortho Inside september 2013
Ortho Inside september 2013 De vakantie is voorbij, alle scholen in Nederland zijn weer begonnen en de eerste tekenen van de herfst zijn in de lucht. Ook bij Ortho Consult zijn we alweer vol enthousiasme aan de slag met opleidingen, praktijktrainingen, in-company trainingen en voor dit jaar staan er vier congressen op de agenda.
Nieuw! Landelijke Praktijktrainingen in middag/avond variant
Nieuw Landelijke Praktijktrainingen in middag/avond variant Twintig Landelijke Praktijktrainingen voert Ortho Consult al jaren met succes uit. Maar altijd in een dagprogramma. Als experiment gaan we twee van onze populaire trainingen (examenvrees en positieve groepsvorming) aanbieden in een middag/avond variant zodat je als school zo min mogelijk lesuitval hebt. En om ons experiment kracht bij te zetten, bieden we maar liefst 25% korting voor alle deelnemers aan deze twee trainingen. 
Schrijf je nu in via de website.
Tweejarige opleiding 'Contextuele leerlingbegeleiding' voor de 13e keer gestart
Tweejarige opleiding 'Contextuele leerlingbegeleiding' Twee enthousiaste groepen zijn in september gestart met de Tweejarige opleiding 'Contextuele leerlingbegeleiding'. De opleiding geeft deelnemers nieuwe en passende vaardigheden die een kwalitieve bijdrage geven aan Passend Onderwijs. Heb je ook interesse in de opleiding schrijf je dan nu in voor de opleiding 2014-2016. We gaan op 8 september 2014 van start.
Congres 'Mentor in balans'
Congres 'Mentor in balans' Congres-Content organiseert dit jaar in samenwerking met APS op 4 november 2013  het congres 'Mentor in balans'. Als mentor lijk je wel een jongleur met tientallen ballen in de lucht. Dit vraagt passie, vaardigheden en inzicht. Hoe blijf je als mentor in balans? Deze vraag wordt beantwoord aan de hand van twee inspirerende lezingen en een ruim aanbod aan workshops gericht op het verbreden en aanscherpen van mentorvaardigheden.
Schrijf je nu in en indien je met meerdere collega's komt maak dan gebruik van een interessante groepskorting.

De Ortho Consult App
De Ortho Consult App Heb je de App van Ortho Consult al gedownload? Een overzichtelijke App boordevol informatie over opleidingen, trainingen, praktijkboeken en congressen. Naast alle actuele informatie vind je er ook praktijkartikelen en energizers. Een App boordevol gratis inspiratie en informatie.
Lees meer en download hem direct
Artikel Ivo Mijland genomineerd!
Het artikel ‘Een kind wordt slimmer, als een ouder dom kan zijn’, geschreven door onze trainer Ivo Mijland, is genomineerd voor ‘artikel van het jaar’ op de website soebar.nl. De wedstrijd bestaat uit diverse stemrondes. In de eerste ronde is het artikel samen met 19 andere artikelen gekozen door de lezers. Wat nu volgt zijn drie stemrondes, waarin de lezers bepalen welk artikel op 31 december 2013 uitgeroepen wordt tot ‘artikel van het jaar’. 
Vink jij het artikel van Ivo Mijland ook aan op deze website
Tweede editie Ortho Courant is uit!
Tweede editie Ortho Courant is uit! Na de succesvolle eerste uitgave in 2012 is op 2 september naar 6000 onderwijsadressen de tweede editie van de Ortho Courant verstuurd. Deze krant biedt de lezer bruikbare praktijkartikelen, de laatste informatie over trainingen, opleidingen en de nieuwste boekreleases. Ook lees je alles over onze congressen van het nieuwe schooljaar. Heb je de Ortho Courant nog niet in de bus ontvangen, stuur dan een mail naar
yvonne@orthoconsult.nl o.v.v. je adresgegevens.

Symposium 'Depressieve leerlingen'
Symposium 'Depressieve leerlingen' Op 11 november 2013 vindt in Vught het symposium 'Depressieve leerlingen (schreeuwen zachtjes om aandacht)' plaats. Depressieve jongeren, meestal vallen ze niet op maar ze zijn er wel. Dit symposium geeft begeleiders in het onderwijs kennis, inzicht en vaardigheden om depressieve leerlingen te herkennen en passend te begeleiden. Lees hier het programma en schrijf jou en je collega's in met een aantrekkelijke korting.
Uitgeverij Quirijn is verhuisd
Uitgeverij Quirijn is verhuist Inmiddels is het een feit. Uitgeverij Quirijn is deze zomer verhuisd van Esch naar Oirschot. Onze collega Lonneke Spierings is hier nu het aanspreekpunt voor alle bestellingen en vragen over de boeken en dvd's rondom (leerling)begeleiding. Neem eens een kijkje op de site van Uitgeverij Quirijn voor de allerlaatste nieuwtjes.

Ortho Inside

Deze e-mail is verzonden aan [e-mailadres]. Wij vinden het belangrijk dat onze ontvangers onze vrijblijvende informatie op prijs stellen. Als de informatie voor jou niet (meer) relevant is of door een nieuwe functie niet meer passend is, meld je dan hier af. Je e-mailadres wordt dan direct uit de lijst verwijderd. Wil jij je collega's juist attenderen op onze informatie, dan kunnen zij zich hier aanmelden. Het adres wordt dan direct toegevoegd aan onze lijst. Heb je een inhoudelijke vraag over deze mail, stuur dan een mail naar orthoinside@orthoconsult.nl. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met je op. Wij gebruiken mailadressen alleen voor informatieverstrekking over onderwijsgerelateerde onderwerpen en verstrekken nooit persoonlijke informatie aan derden.

Ortho Consult | Koningshof 8, 5688 GD Oirschot | 0499-84 16 19 | info@orthoconsult.nl

stats