Indien deze nieuwsbrief niet juist wordt gepresenteerd, kun je hier de webversie bekijken.

Ortho Inside mei 2016

intro Nog een paar maanden en dit schooljaar zit er alweer op. De examens zijn begonnen en ook wij sluiten de diverse opleidingen succesvol af. Zo nemen op 23 mei 30 studenten het diploma voor Contextuele Leerlingbegeleiding in ontvangst.
En natuurlijk zijn we weer plannen aan het maken voor 2016-2017. Praktijktrainingen, opleidingen, congressen en vele incompany trainingen door het hele land. Wij hebben er zin in.
3 groepen Tweejarige opleiding Contextuele Leerlingbegeleiding
Tweejarige opleiding 'Contextuele leerlingbegeleiding' De animo voor de tweejarige opleiding is zo groot, dat we op 12 september met drie groepen van start gaan. Twee groepen zitten inmiddels vol.

Ortho Consult heeft een uitdagende aanpak rondom leerlingbegeleiding. Onze opleidingen richten zich op de praktijk en op het allerbelangrijkste gereedschap dat je bij je hebt als begeleider: je eigen ik. Wat doe je met dat gereedschap als een leerling een hulpvraag heeft? En wat doe je als je een hulpvraag vermoedt, terwijl de leerling nonchalant onderuitgezakt zegt dat het prima gaat? Hoe zoek je de balans tussen geven en ontvangen? Deze opleiding helpt je volle kracht vooruit in je werk als IB'er/leerlingbegeleider (of anderszins begeleidende functies). >> Kijk hier voor meer informatie

De tweejarige opleiding is gevalideerd door registerleraar.nl
Registerleraar.nl
registerleraar ‘Leraren zijn zelf verantwoordelijk voor hun professionele ontwikkeling en de kwaliteit van hun lessen.’ Dat is de kern van het wetsvoorstel over het beroep van leraar en het register dat Staatssecretaris Dekker op 25 april naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Na jarenlange voorbereiding krijgen leraren als beroepsgroep het professionele recht om hun beroepsbekwaamheid te beschrijven en het bekwaamheidsonderhoud te borgen in een lerarenregister. Nu is registerleraar.nl een vrijwillig register waarmee u als leraar laat zien dat u goed opgeleid bent en uw vak goed bijhoudt. Het register en de nascholing worden straks verplicht.

Ortho Consult is de afgelopen maanden zeer hard aan het werk geweest om het complete aanbod te laten valideren door Registerleraar.nl. Op dit moment is ruim 80% gevalideerd. In schooljaar 2016-2017 zullen alle praktijktrainingen en opleidingen bij Ortho Consult gevalideerd zijn door Registerleraar.
Nieuw boek! 'Leraren hebben meer vakantie dan mensen die werken'
nieuw boek Binnenkort verschijnt bij Uitgeverij Quirijn het boek 'Leraren hebben meer vakantie dan mensen die werken' van Pascal Cuijpers.
Pascal Cuijpers is docent beeldende vorming, faalangstreductietrainer en onderwijspublicist. Hij schrijft columns, opiniestukken en korte verhalen over het onderwijs in de breedste zin van het woord. Zijn stukken worden regelmatig gepubliceerd in diverse landelijke dagbladen.

In 'Leraren hebben meer vakantie dan mensen die werken' maakt Pascal Cuijpers een selectie uit de columns en korte verhalen die hij schreef over het onderwijs. Door middel van kritische observaties schetst hij een beeld van de perikelen in en rondom ons huidige onderwijs en blikt hij alvast vooruit op de toekomst. Het boek biedt stof tot nadenken door de verrassende kijk van de schrijver op de staat van het onderwijs.

>> In juni verschijnt het boek, houd de website van Uitgeverij Quirijn in de gaten.
Symposia en congressen
congres content Congres Content komt weer met een aantal congressen/symposia gericht op het onderwijs.
Noteer de volgende data alvast in uw agenda:
  • 9 november 2016 symposium 'Korte lontjes in de klas' door Hans Kaldenbach
  • 15 december 2016 voor de tweede  maal het congres 'Voor elke mentor' met diverse workshops en een verrassende opening.
  • 11 maart 2017 Het Nationaal Congres Leerlingbegeleiding.
Houdt u de komende tijd de website Congres Content in de gaten voor alle informatie over en inschrijven voor deze boeiende dagen.
Studiemiddag 'Van motivatie naar inspiratie'
motivatie Op woensdagmiddag 8 juni, van 13.00-17.00 uur, organiseert Ortho Consult een unieke studiemiddag met Hans van Breukelen en Ivo Mijland. Tijdens deze middag krijgen deelnemers twee zeer interactieve, humoristische, inspirerende en motiverende lezingen voorgeschoteld. Beide sprekers zijn door hun regelmatige samenwerking (en hun gemeenschappelijke liefde voor PSV) uitstekend op elkaar ingespeeld. Tijdens deze middag zult u geen minuut wegdromen. We garanderen dat u na afloop gevoed en geïnspireerd zult napraten onder het genot van een hapje en een drankje. Tijdens deze inspiratiemiddag doet u een grote dosis positieve energie op. Energie die u de volgende lesdag al kunt omzetten in succesvoller werk met de leerlingen en de klas.
>> Kijk hier voor meer informatie

Vakantiesluiting
Ortho Consult is gesloten van 25 juli tot en met 21 augustus. Voor dringende zaken kunt u altijd een email sturen naar info@orthoconsult.nl. De mailbox wordt beperkt gelezen in de vakantie.

Ortho Inside

Deze e-mail is verzonden aan [e-mailadres]. Wij vinden het belangrijk dat onze ontvangers onze vrijblijvende informatie op prijs stellen. Als de informatie voor jou niet (meer) relevant is of door een nieuwe functie niet meer passend is, meld je dan hier af. Je e-mailadres wordt dan direct uit de lijst verwijderd. Wil jij je collega's juist attenderen op onze informatie, dan kunnen zij zich hier aanmelden. Het adres wordt dan direct toegevoegd aan onze lijst. Heb je een inhoudelijke vraag over deze mail, stuur dan een mail naar orthoinside@orthoconsult.nl. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met je op. Wij gebruiken mailadressen alleen voor informatieverstrekking over onderwijsgerelateerde onderwerpen en verstrekken nooit persoonlijke informatie aan derden.

Ortho Consult | Koningshof 8, 5688 GD Oirschot | 0499-84 16 19 | info@orthoconsult.nl

stats