Indien deze nieuwsbrief niet juist wordt gepresenteerd, kun je hier de webversie bekijken.

Familieopstellingen op school

Sta jij wel eens in een patstelling?

Veel mensen hebben wel eens gehoord van familieopstellingen. De Duitser Bert Hellinger werd er beroemd mee. Hij ontdekte dat je door je vraagstukken 'op te stellen' in relatie tot degene die betrokken zijn bij het vraagstuk, verhelderende nieuwe inzichten kunt krijgen in je leven in relatie tot anderen.

Familieopstellingen kunnen uitstekend helpen in therapie, maar wat veel mensen niet weten is dat het ook een verrijking kan zijn in je werk op school. Hoe sta jij in relatie tot je leerlingen? Op welke positie sta je ten opzichte van de organisatie? En hoe kun je leren over jezelf, door te ontdekken hoe anderen ten opzichte van jou staan? En welke (onzichtbare) dynamieken spelen er een rol in een conflict in je mentorgroep?

Ervaar je het werken op school soms als zwaar? Heb je het idee dat die ene collega je nog steeds niet begrijpt? Of betrap je jezelf erop dat je sommige leerlingen niet leuk vindt? Tijdens deze praktijkdag krijgen deelnemers een andere kijk op gedrag. Het wordt in het perspectief van de onderliggende dynamiek tussen thuis en school geplaatst. Deelnemers ervaren dat het familiesysteem van grote invloed is op het schoolsysteem. Zowel voor leerlingen als leerkrachten heeft dat stevige consequenties.

Bouke de Boer zal met de deelnemers opstellingen neerzetten, waarbij we onze overtuigingen plaatsen in relatie tot de schoolleiding, collega’s, ouders en leerlingen. Deze dag zal bijdragen aan het losmaken van tot nu toe onzichtbare onderstromen die van invloed zijn op de vragen die we ons dagelijks stellen in ons werken op school.

Deelnemers zeggen over deze dag: ‘Dat je met het opstellen van een situatie zoveel inzichten krijgt vind ik zó bijzonder’ , ‘Deze dag heeft mijn kijk op problemen definitief veranderd’ , ‘Bouke de Boer is een echte vakman met oog voor details’.

Kijk voor meer informatie over de praktijktraining 'Familieopstelling op school' op onze website of bel 0499-841619.

Schrijf je nu snel in via het inschrijfformulier op de website en ontvang het boek ‘Ik kan de wereld veranderen. En jij weet wie ik is’.

 

Deze e-mail is verzonden aan [e-mailadres]. Wij vinden het belangrijk dat onze ontvangers onze vrijblijvende informatie op prijs stellen. Als de informatie voor jou niet (meer) relevant is of door een nieuwe functie niet meer passend is, meld je dan hier af. Je e-mailadres wordt dan direct uit de lijst verwijderd. Wil jij je collega's juist attenderen op onze informatie, dan kunnen zij zich hier aanmelden. Het adres wordt dan direct toegevoegd aan onze lijst. Heb je een inhoudelijke vraag over deze mail, stuur dan een mail naar info@orthoconsult.nl. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met je op. Wij gebruiken mailadressen alleen voor informatieverstrekking over onderwijsgerelateerde onderwerpen en verstrekken nooit persoonlijke informatie aan derden.

Ortho Consult
stats