Indien deze nieuwsbrief niet juist wordt gepresenteerd, kun je hier de webversie bekijken.

Ortho Inside januari 2017

2017 een nieuw jaar is begonnen. Bij Ortho Consult zijn we er klaar voor om er een mooi en leerzaam jaar van te maken met interessante opleidingen, trainingen en congressen. Wij wensen u dan ook het allerbeste en we hopen u dit jaar weer van dienst te kunnen zijn.
Symposium Radicalisering in school
Symposium Radicalisering in school Dat jongeren kunnen radicaliseren is niet nieuw. Op zoek naar hun identiteit, zijn ze soms vatbaar voor extreme denkbeelden.
Waarom radicaliseren jongeren? Hoe herken ik de eerste signalen van radicalisering? En hoe kan ik als leraar betekenisvolle interventies plegen om de jongeren te ontmoeten en te erkennen, om ze zo te ontmoedigen hun extreme reis voort te zetten. Het symposium "Radicalisering in school' in Carlton President in Utrecht helpt je om bruggen te bouwen, op het moment dat de verschillen groter worden.

Lees meer en schrijf je in
STEP YOUR MIND, het nieuwste boek van Ivo Mijland
STEP YOUR MIND, het nieuwste boek van Ivo Mijland In dit boek neemt de auteur je op zinderende wijze mee op zoek naar nieuwe mogelijkheden om oude patronen te doorbreken. Hij leert je ontdekken dat je niet altijd op een monteur hoeft te wachten, maar dat je zelf mogelijkheden hebt om disfunctionele programma’s te herschrijven. In zeven stappen leert hij je zien welke patronen jij in je leven inzet en hoe je die patronen kunt veranderen.

"Dit boek laat de lezer ervaren dat je voor verre reizen niet in een vliegtuig hoeft te stappen. Je kunt ook reizen in je gedachten. In je ziel."
Floortje Dessing, Nederlandse radio- en televisiepresentatrice, programmamaakster en schrijfster van reisverhalen.

Lees meer
Ivo Mijland gaat het theater in
Ivo Mijland gaat het theater in Op 27 januari (uitverkocht), 3 februari (uitverkocht), 25 maart en 9 juni staat Ivo Mijland in RaboTheater De Enck voor een eenmalig cabaretske voorstelling over het opvoeden en begeleiden van kinderen die net een tikkie anders zijn. In een interactief avontuur van anderhalf uur krijg je als toeschouwer (ouders, leraren, sportcoaches, hulpverleners, medewerkers peuterspeelzaal, etc.) een spiegel voorgehouden over hoe het voor kinderen is als we ze niet serieus nemen in hun anders zijn.

Lees meer en bestel kaartjes
Nationaal congres Leerlingbegeleiding
Nationaal congres Leerlingbegeleiding Congres Content organiseert dit jaar voor de achtste keer een groot landelijk congres voor iedereen die leerlingbegeleiding een warm hart toedraagt. Na een openingslezing volgen drie workshoprondes van vijf kwartier. Er is een ruime keuze uit praktische workshops zoals een workshop over ‘omgaan met korte lontjes', 'maatwerk en motivatie als basis voor persoonlijke ontwikkeling’ en 'een effectieve aanpak voor examenvrees'. Dit jaar is het ook weer mogelijk om je voor een dagdeel in te schrijven.

Lees meer en schrijf je in
Studiemiddag 'Van motivatie naar inspiratie'
Studiemiddag 'Van motivatie naar inspiratie' Op woensdagmiddag 29 maart 2017 organiseert Ortho Consult voor de tweede keer een unieke studiemiddag met Hans van Breukelen en Ivo Mijland.
Tijdens deze middag krijgen deelnemers twee zeer interactieve, humoristische, inspirerende en motiverende lezingen voorgeschoteld. Beide sprekers zijn door hun regelmatige samenwerking (en hun gemeenschappelijke liefde voor PSV) uitstekend op elkaar ingespeeld. Tijdens deze middag zult u geen minuut wegdromen. Tijdens deze inspiratiemiddag doet u een grote dosis positieve energie op. Energie die u de volgende lesdag al kunt omzetten in succesvoller werk met de leerlingen en de klas.

Lees meer en schrijf je in
Landelijke Praktijktrainingen® Leerlingbegeleiding
Landelijke Praktijktrainingen® Leerlingbegeleiding Ortho Consult biedt al jaren landelijke praktijktrainingen aan in Utrecht. Voor de komende maanden staan onder andere de volgende trainingen op de agenda:
Motiverende gespreksvoering in het onderwijs De leerling met de hakken in het zand en jij met de handen in het haar? In deze training ontdek je hoe je als docent, mentor en begeleider van leerlingen een vruchtbare communicatie bevordert.
Mentoraat in 1 dag Na deze dag krijg je (nog meer) zin in jouw nieuwe uitdaging. Op deze dag leg jij de basis voor goed mentorschap. Word jij de leukste mentor van jouw school?
Radicalisering in de klas Jannie Limburg brengt op humorvolle en concrete wijze een heel zwaar onderwerp dichterbij. Ik heb ontdekt dat ik de ander moet ontmoeten, om met jongeren te werken die er andere ideeën op na houden.
Trauma's in de klas, omgaan met onderwijs aan getraumatiseerde (vluchtelingen) leerlingen Traumatische gebeurtenissen in de vroege kinderjaren verdwijnen niet, maar zijn als kindervoetafdrukken in cement en worden veelal het hele leven meegedragen.
 

>> Kijk voor het complete aanbod op onze website.

Ortho Inside

Deze e-mail is verzonden aan [e-mailadres]. Wij vinden het belangrijk dat onze ontvangers onze vrijblijvende informatie op prijs stellen. Als de informatie voor jou niet (meer) relevant is of door een nieuwe functie niet meer passend is, meld je dan hier af. Je e-mailadres wordt dan direct uit de lijst verwijderd. Wil jij je collega's juist attenderen op onze informatie, dan kunnen zij zich hier aanmelden. Het adres wordt dan direct toegevoegd aan onze lijst. Heb je een inhoudelijke vraag over deze mail, stuur dan een mail naar orthoinside@orthoconsult.nl. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met je op. Wij gebruiken mailadressen alleen voor informatieverstrekking over onderwijsgerelateerde onderwerpen en verstrekken nooit persoonlijke informatie aan derden.

Ortho Consult | Koningshof 8, 5688 GD Oirschot | 0499-84 16 19 | info@orthoconsult.nl

stats