Indien deze nieuwsbrief niet juist wordt gepresenteerd, kun je hier de webversie bekijken.

Ortho Inside juni 2017

intro Nog een paar weken en dit schooljaar zit er alweer op. De examens zijn afgerond en ook wij sluiten de diverse opleidingen succesvol af. Zo namen op 1 juni 32 studenten het diploma voor Contextuele Leerlingbegeleiding in ontvangst.
En natuurlijk zijn we weer plannen aan het maken voor 2017-2018. Praktijktrainingen, opleidingen, congressen en vele incompany trainingen door het hele land. Wij hebben er zin in.
Nieuw boek! 'Leraren zijn net echte mensen'
nieuw boek Na het succesvolle boek 'Leraren hebben meer vakantie dan mensen die werken' verschijnt in september bij Uitgeverij Quirijn het nieuwe boek van Pascal Cuijpers: 'Leraren zijn net echte mensen'.

In Leraren zijn net echte mensen maakt Pascal Cuijpers een selectie uit de columns en korte verhalen die hij schreef over het onderwijs en leerlingbegeleiding in een maatschappij die snel verandert. Hij neemt je als lezer mee op zijn kritische en vooral afwisselende tocht door onderwijsland, waarbij hij actuele (onderwijs)thema’s vaak van een onverwachte kant belicht. De verhalen worden afgewisseld met verrassende educatieve gedichten, die je als lezer ongetwijfeld aan het denken zullen zetten.

Het boek verschijnt in september 2017. Klik hier om het boek al te bestellen. Bestelt u voor 1 juli dan kost het boek € 10,00 i.p.v. € 14,50 (exclusief verzendkosten) o.v.v. couponcode 'mensen2017'
Ivo Mijland gaat voor de zesde keer het theater in
theatervoorstelling De voorverkoop voor voorstelling ZES is (goed) begonnen. Final chance!

Ivo Mijland speelt op 6 oktober in RaboTheater De Enck zijn zesde cabaretske voorstelling over het opvoeden en begeleiden van kinderen die net een tikkie anders zijn. In een interactief avontuur van anderhalf uur krijg je als toeschouwer (ouders, leraren, sportcoaches, hulpverleners, medewerkers peuterspeelzaal, etc.) een spiegel voorgehouden over hoe het voor kinderen is als we ze niet serieus nemen in hun anders zijn.

Lees meer en bestel je kaarten>>
Symposia en congressen
Congres Content Congres Content komt weer met een aantal congressen/symposia gericht op het onderwijs. Noteer de volgende data alvast in uw agenda:
  • 6 november 2017 Tienerbrein in de praktijk door Jelle Jolles.
  • 14 december 2017 voor de derde maal congres 'Voor elke mentor' met diverse workshops en een verrassende opening.
  • 10 maart 2018 Het Nationaal Congres Leerlingbegeleiding.
Houdt u de komende tijd de website Congres Content in de gaten voor alle informatie over en inschrijven voor deze boeiende dagen.


Het onderwijs heeft de lof der zotheid nodig
Het onderwijs heeft de lof der zotheid nodig Op 20 mei 2017 plaatste Ivo Mijland een opiniestuk op Joop.nl. Tijdens een van zijn avondwandelingen stelde hij zichzelf een vraag over de CITO-toets voor kleuters. Zijn juffen en meesters voor of tegen?

Lees meer>>
Step your mind al weken in de top 40 van Managementboek.nl
Step your mind al weken in de top 40 van Managementboek.nl "Step your mind is een zeer leesbaar boek dat op heldere wijze je (aloude) patronen van handelen tegen het licht houdt. Het boek maakt aan de hand van vele praktijkvoorbeelden een vertaling van de begrippen uit de Transactionele Analyse naar concreet gedrag van jezelf." (Pieter Jansen, recensie op bol.com)

Lees meer en bestel op www.uitgeverij-quirijn.nl
Voor de derde keer een tweedaagse zomerschool contextuele leerlingbegeleiding
Zomerschool Al ruim 17 jaar verzorgt Ortho Consult een tweejarige opleiding contextuele leerlingbegeleiding. Omdat niet iedereen tijd heeft voor een opleidingsreis van twee jaar, verzorgt Ortho Consult dit schooljaar voor de derde keer een tweedaagse zomerschool contextuele leerlingbegeleiding. Een zonnige proeverij van dit krachtige gedachtegoed.

Lees meer en schrijf je in>>
Vakantiesluiting
Vakantiesluiting Ortho Consult is gesloten van 24 juli tot en met 20 augustus. Voor dringende zaken kunt u altijd een email sturen naar info@orthoconsult.nl. De mailbox wordt beperkt gelezen in de vakantie.

Ortho Inside

Deze e-mail is verzonden aan [e-mailadres]. Wij vinden het belangrijk dat onze ontvangers onze vrijblijvende informatie op prijs stellen. Als de informatie voor jou niet (meer) relevant is of door een nieuwe functie niet meer passend is, meld je dan hier af. Je e-mailadres wordt dan direct uit de lijst verwijderd. Wil jij je collega's juist attenderen op onze informatie, dan kunnen zij zich hier aanmelden. Het adres wordt dan direct toegevoegd aan onze lijst. Heb je een inhoudelijke vraag over deze mail, stuur dan een mail naar orthoinside@orthoconsult.nl. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met je op. Wij gebruiken mailadressen alleen voor informatieverstrekking over onderwijsgerelateerde onderwerpen en verstrekken nooit persoonlijke informatie aan derden.

Ortho Consult | Koningshof 8, 5688 GD Oirschot | 0499-84 16 19 | info@orthoconsult.nl

stats