Indien deze nieuwsbrief niet juist wordt gepresenteerd, kun je hier de webversie bekijken.

Ortho magazine
Ortho magazine Als vaste klant van Ortho Consult krijg je het laatste nieuws altijd als eerste. In september ontving je per post ons nieuwe tijdschrift Ortho Magazine. 32 pagina's inspiratie, met een overzicht van onze trainingen, opleidingen, congressen en praktijkboeken. In deze Ortho Inside een opfrisser voor schooljaar 2017 - 2018...

Heb je het gratis Ortho magazine niet ontvangen? Bestel het magazine dan alsnog.
Symposium 'Het Tienerbrein in de praktijk'
Symposium 'Het Tienerbrein in de praktijk' Waarom vindt een leerling zijn smartphone belangrijker dan zijn huiswerk? Waarom doen tieners soms zulke onverantwoorde dingen? Hoe komt het dat tieners het ene moment onhandelbaar en onredelijk kunnen zijn en tien minuten later positief en constructief? Jelle Jolles, neuropsycholoog en neurowetenschapper, weet het antwoord. Tijdens deze middag zal hij het hebben over ‘Steun, sturing en inspiratie’ en waarom de leraar en opvoeders essentieel zijn voor de neuropsychologische ontwikkeling van je leerlingen.

Lees meer en schrijf je in.
De theatervoorstelling 'Gekke kinderen zijn anders gewoon' gaat de provinciegrens over
theatervoorstelling 'Gekke kinderen zijn anders gewoon' Na zeven succesvolle avonden in Rabotheater De Enck, volgen nu voorstellingen in Hoofddorp en Utrecht. Wat in ieder geval al bekend is, is dat Ivo Mijland op zondag 4 februari een matinee- en een avondvoorstelling speelt in theater Kikker, midden in het centrum van Utrecht. (15.00 en 20.00 uur). De ticketverkoop start eind deze week. Verder zal Ivo zijn voorstelling in Hoofddorp gaan spelen, in theater De Meerse (foto). Datum: vrijdag 16 februari, aanvang 20.15 uur. Uiteraard hopen we op drie keer een volle zaal.
Nieuw boek van Pascal Cuijpers
Leraren zijn net echte mensen In Leraren zijn net echte mensen maakt Pascal Cuijpers een selectie uit de columns en korte verhalen die hij schreef over het onderwijs en leerlingbegeleiding in een maatschappij die snel verandert.

Lees meer en bestel.
Een boek met 50 positieve verhalen uit het onderwijs
Hoera, ik sta voor de klas! We legden een groep mensen de vraag voor: vertel ons jouw herinnering waaruit blijkt dat er op scholen prachtige dingen gebeuren. Verhalen vanuit het perspectief van de leraar, maar ook mooie verhalen met herinneringen aan die ene leraar of lerares die het verschil maakte.

We hebben de 50 leukste inzendingen gebundeld, omdat wij vinden dat deze verhalen verteld moeten worden.

Lees meer en bestel.
Congres 'Voor elke mentor'
Congres 'Voor elke mentor' Donderdag 14 december 2017 is een dag die je niet mag missen! Die dag vindt voor de derde keer het congres ‘Voor elke mentor’ plaats in de Eenhoorn in Amersfoort. Een dag met een heel ruim aanbod aan praktische workshops, waarbij je een persoonlijk menu kunt samenstellen. Voor elke gang hebben we 75 minuten uitgetrokken.
Wat je die dag zeker ook niet mag missen, is de opening door Ivo Mijland... Hij neemt je mee in de binnenwereld van kinderen, allemaal op speurtocht naar een gezonde dosis aandacht.

Lees meer en schrijf je in.
Landelijke Praktijktrainingen® Leerlingbegeleiding
Landelijke Praktijktrainingen® Leerlingbegeleiding Uiteraard staan dit schooljaar ook onze succestrainingen van het afgelopen jaar weer op de agenda. Als je aan een van deze trainingen mee wilt doen, moet je er snel bij zijn. Ze zijn altijd snel volgeboekt. Enkele van deze trainingen: De kracht van aandacht, Meidenvenijn in de klas; de angel eruit, Mentoraat in 1 dag, Executieve functies in de klas, Faalangst de baas met een training op school, Klagende ouders, ellende of kans?.

Kijk voor het complete aanbod op onze website.
Alle 50+1 goed!
Alle 50+1 goed! Dit werk is niet nieuw. Wel actueel. Het is een bloemlezing uit de meer dan honderd praktijkartikelen die hij schreef voor tijdschriften als Prima VO, Bij de les, Van 12 tot 18, Vakblad van de VCW, Tijdschrift voor IB'ers en Mensenkinderen. De artikelen vormen een concrete mix van inspiratie over onderwerpen als faalangst, positieve groepsvorming, mentoraat, psychopathologie, pesten, echtscheiding, rouw en verdriet, omgaan met verschillen, gameverslaving en motiverende gespreksvoering.

Lees meer en bestel.
Symposium 'Wat stuitert daar door de klas?'
Symposium 'Wat stuitert daar door de klas' Leerlingen die steeds moeite hebben om aan hun werk te beginnen, de instructie niet begrepen hebben, geen overzicht hebben over hun planning en taken, hun aandacht maar moeilijk bij de les kunnen houden. Anton Horeweg neemt je tijdens het symposium 'Wat stuitert daar door de klas?' mee in de wereld van het lerende kind. Je ontdekt hoe je zowel op klasniveau als individueel een hulpbron kunt zijn en zult merken dat je met kleine veranderingen grote verschillen kunt realiseren.

Lees meer en schrijf je in.
Vijf mythes over leerbereidheid
Vijf mythes over leerbereidheid Wat zijn nou redenen waarom mensen die voor hetzelfde doel een opleiding volgend (iets leren), zo verschillend over dat leerproces kunnen denken? In het artikel 'Vijf mythes over leerbereidheid' geeft Ivo Mijland daar een helder en concreet antwoord op. 

Lees meer

Ortho Inside

Deze e-mail is verzonden aan [e-mailadres]. Wij vinden het belangrijk dat onze ontvangers onze vrijblijvende informatie op prijs stellen. Als de informatie voor jou niet (meer) relevant is of door een nieuwe functie niet meer passend is, meld je dan hier af. Je e-mailadres wordt dan direct uit de lijst verwijderd. Wil jij je collega's juist attenderen op onze informatie, dan kunnen zij zich hier aanmelden. Het adres wordt dan direct toegevoegd aan onze lijst. Heb je een inhoudelijke vraag over deze mail, stuur dan een mail naar orthoinside@orthoconsult.nl. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met je op. Wij gebruiken mailadressen alleen voor informatieverstrekking over onderwijsgerelateerde onderwerpen en verstrekken nooit persoonlijke informatie aan derden.

Ortho Consult | Koningshof 8, 5688 GD Oirschot | 0499-84 16 19 | info@orthoconsult.nl

stats