Indien deze nieuwsbrief niet juist wordt gepresenteerd, kun je hier de webversie bekijken.


2018 Bij Ortho Consult zijn we al druk bezig om er een mooi en leerzaam jaar van te maken met interessante opleidingen, trainingen en congressen. Wij hopen u dit jaar weer van dienst te kunnen zijn.
‘Hoera, ik sta voor de klas!’ is Nederlands bestverkochte onderwijsboek van 2017
‘Hoera, ik sta voor de klas!’ is Nederlands bestverkochte onderwijsboek van 2017

Het kennisplatform Wij-leren.nl vroeg bij zestien uitgeverijen van onderwijsgerelateerde boeken de verkoopcijfers op om te kunnen bepalen welke boeken het in 2017 het best deden. Uitgeverij Quirijn dat al jaren telkens een of meerdere plekken in de ranglijst wist te bezetten, maar nog nooit de eerste, mocht nu de loftrompet steken. ‘Hoera, ik sta voor de klas!’ mag zich het bestverkochte onderwijsinspiratieboek van 2017 noemen.

Reden voor een feestje! De winnaar van dit jaar, ‘Hoera, ik sta voor de klas!’, kost € 10,00. Wie echter voor 1 maart 2018 € 15,00 of meer in de webshop spendeert, krijgt het beste verkochte onderwijsboek van 2017 gratis. Deze actie geldt alleen bij aanschaf in de webshop van www.uitgeverij-quirijn.nl. Hoe ontvang je een gratis exemplaar? Voeg het boek 'Hoera ik sta voor de klas!' toe aan je bestelling en gebruik couponcode: Hoera!
 

De theatervoorstelling 'Gekke kinderen zijn anders gewoon' gaat de provinciegrens over
De theatervoorstelling 'Gekke kinderen zijn anders gewoon' gaat de provinciegrens over Na zeven succesvolle avonden in Rabotheater De Enck, volgen nu voorstellingen in Hoofddorp,  Utrecht en Nijmegen. Voor de voorstelling op 19 mei in De Lindenberg in Nijmegen kunt u nog kaarten bestellen. De voorstelling op zondag 4 februari een matinee- en een avondvoorstelling in theater Kikker in Utrecht is net als de voorstelling op 16 februari in Hoofddorp in theater De Meerse uitverkocht.
Symposium 'Hoera ik sta voor de klas! - De kracht van positiviteit in de klas'
Er is nog nooit een band geplakt door van het lek te balen (Roel Meijvis)
Met havo 4c kun je niet werken. Die ouders van Jochem zijn gewoon irritant. Daan is met zijn ADHD niet te hanteren. Zo maar enkele uitspraken vanuit een willekeurige lerarenkamer in Nederland die iedereen zal herkennen. Begrijpelijke uitspraken, want werken met mensen is soms behoorlijk complex. Maar hoe terecht ze ook zijn, ze helpen je niet om het beter te hebben met deze mensen. Tijdens het symposium 'Hoera ik sta voor de klas' leer je anders kijken naar dezelfde werkelijkheid. Je ontdekt in een middag hoe je met minimale aanpassingen, grote verschillen kunt maken.

Lees meer en schrijf je in
'Onderwijsheden' geeft stof tot nadenken
'Onderwijsheden' geeft stof tot nadenken 'De beste leraren zijn degenen die je laten zien waar te kijken, maar je niet vertellen wat te zien.'

Deze en 199 andere onderwijsheden vind je in het scheurblok 'Onderwijsheden' samengesteld door Roy Claassen van twitteraccount @tegeltjeswijs en Ivo Mijland, opleider bij Ortho Consult. De onderwijsheden komen uit de breinen van onderwijsfilosofen van 4 tot 100 jaar. Onderwijsheden is geen scheurkalender op datum. De makers willen de scheurders namelijk vanuit eigen autonomie laten beslissen wanneer te scheuren (of laten kiezen om helemaal niet te scheuren). We willen je laten zien dat je in dit scheurblok kunt kijken, maar je niet vertellen wat je wanneer zou moeten zien. Waarom we kiezen voor 200 x scheuren? Daarvoor gebruikten de makers een simpel rekensommetje Een jaar bestaat uit 365 dagen en 52 weken. Van die 52 weken staan leraren gemiddeld 40 weken voor de klas. Een schoolweek bestaat uit 5 lesdagen, dus 40x5 dagen is 200 schooldagen in een jaar. Elke werkdag een scheurmomentje?

Bestel hier
Landelijke Praktijktrainingen® Leerlingbegeleiding
Landelijke Praktijktrainingen® Leerlingbegeleiding Ortho Consult biedt al jaren landelijke praktijktrainingen aan in Utrecht. Voor de komende maanden staan onder andere de volgende trainingen op de agenda:
De macht van machomannetjes in school!
Een training die uitnodigt om de destructieve assertiviteit van deze leerlingen te beantwoorden met een krachtige, respectvolle, constructieve basishouding.
Voortgezet Onderwijs: Effectieve leerling besprekingen hebben zichtbaar effect
Na deze praktijktraining weet je wat nodig is voor een effectieve leerlingbespreking, hoe je een leerlingbespreking kunt leiden, wat je persoonlijke aandachtspunten zijn en wat aandachtspunten zijn voor de school.
Effectieve aanpak van examenvrees in school!
We baseren ons in deze tweedaagse op de methodieken en opvattingen uit de vierdaagse basistraining ‘Faalangst de baas’. In deze twee dagen gaan we vanuit die basis op zoek naar werkvormen, methodiek en theoretische toevoegingen.
Trauma's in de klas, omgaan met onderwijs aan getraumatiseerde (vluchtelingen) leerlingen
Deze eendaagse training gaat in op achtergronden van deze leerlingen, het waarneembare en niet waarneembare gedrag en geeft de leerkracht handreikingen voor professioneel leraar gedrag.
 
>> Kijk voor het complete aanbod op onze website.

Ortho Inside

Deze e-mail is verzonden aan [e-mailadres]. Wij vinden het belangrijk dat onze ontvangers onze vrijblijvende informatie op prijs stellen. Als de informatie voor jou niet (meer) relevant is of door een nieuwe functie niet meer passend is, meld je dan hier af. Je e-mailadres wordt dan direct uit de lijst verwijderd. Wil jij je collega's juist attenderen op onze informatie, dan kunnen zij zich hier aanmelden. Het adres wordt dan direct toegevoegd aan onze lijst. Heb je een inhoudelijke vraag over deze mail, stuur dan een mail naar orthoinside@orthoconsult.nl. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met je op. Wij gebruiken mailadressen alleen voor informatieverstrekking over onderwijsgerelateerde onderwerpen en verstrekken nooit persoonlijke informatie aan derden.

Ortho Consult | Koningshof 8, 5688 GD Oirschot | 0499-84 16 19 | info@orthoconsult.nl

stats