Nieuw

Op deze eerste dag van 2005 wensen wij u namens Ortho Consult een heel gelukkig, leerzaam en vreugdevol jaar toe! Om u snel en gemakkelijk op de hoogte te houden van de ontwikkelingen en nieuwtjes van Ortho Consult, ontvangt u voortaan per e-mail onze nieuwsbrief Ortho Inside. In deze eerste brief leest u meer over actuele thema’s, nieuwtjes op onderwijsgebied en het aanbod van Ortho Consult. Ortho Inside verschijnt iedere twee maanden, behalve in de zomer. Eventuele reacties zijn van harte welkom!

Boek ‘Faalangst en ouders’ in Duitse vertaling

Het welbekende boek ‘Faalangst en ouders’, dat in Nederland inmiddels aan de zesde druk toe is, is sinds kort ook in Duitsland verkrijgbaar. Dit boek, geschreven door Ard Nieuwenbroek, is in Duitsland verschenen bij uitgeverij Bertelsman onder de titel ‘Kinder vor überforderung schützen’.

Rouw en verdriet

De praktijktraining Rouw en Verdriet, die op 26 januari van start gaat, heeft nog enkele ‘last minute’ plaatsen vrij. Heeft u interesse in deze driedaagse training gegeven door Herberd Prinsen kijkt u dan op www.orthoconsult.nl

Training: Seksueel misbruik: beschadigd vertrouwen!

Deze driedaagse training door Wim van Mulligen wordt, op veelvuldig verzoek, als extra aflevering gegeven op 21 februari, 9 maart en 24 maart 2005 (per deelnemer € 495,00).

In iedere school zijn leerlingen die vroeger of nu te maken hebben (gehad) met seksueel misbruik. Als mentor of leerlingbegeleider word je er soms abrupt mee geconfronteerd: in een gesprek, een gedichtbespreking of bijvoorbeeld via een ‘kennismakingsbriefje’ aan het begin van het schooljaar. Deze training verkent seksueel misbruik vanuit de dimensie ‘beschadigd vertrouwen’ en geeft handvatten hoe een school binnen haar grenzen en mogelijkheden betrouwbaar kan zijn voor deze leerlingen.

Speciaal voor lezers van Ortho Inside: bij rechtstreekse inschrijving via internet geldt een eenmalige reductie van € 50,00. De korting geldt alleen voor inschrijvingen die voor 1 februari hebben plaats gevonden! Schrijf u nu in op www.orthoconsult.nl.

Interview Intermediair

Ook in de media is Ortho Consult actief. Eind november 2004 (nr. 48) stond in het tijdschrift Intermediair een groot interview met Ard Nieuwenbroek over faalangst op het werk. In dit artikel gaat Nieuwenbroek in op het doorbreken van het laatste faalangsttaboe: op je werk over je eigen faalangst praten. Dit artikel vindt u op de website: www.faalangst.nl.

Symposium ‘Depressieve leerlingen bestaan’ groot succes

Woensdag 24 november werd in Vught een middagsymposium over depressiviteit bij jongeren, georganiseerd door Ortho Consult, gehouden. Tijdens dit symposium kwamen drie buitengewoon deskundige sprekers aan het woord, die alledrie een andere kant van het onderwerp depressie behandelden. De zaal, met belangstellende docenten, mentoren en leerlingbegeleiders uit het primair en voortgezet onderwijs, luisterde ademloos en was tot in de laatste minuut geboeid. Op www.orthoconsult.nl vindt u in beeld, tekst en nu ook voor het eerst in geluid een impressie over het symposium.

Ortho Info

Half januari wordt de nieuwe Ortho Info, met daarin onder andere alle landelijke praktijktrainingen tot december 2005, verzonden aan onze vaste relaties en alle scholen in Nederland. Mocht u Ortho Info niet ontvangen en heeft u wel interesse, dan bent u met één telefoontje naar Ortho Consult alsnog verzekerd van een exemplaar.Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u deze digitale nieuwsbrief niet meer ontvangen, laat u dat dan weten door middel van een e-mail aan orthoinside@orthoconsult.nl


Ortho Consult | De Hofstad 14, 5296 NK Esch | 0411 602 708 | info@orthoconsult.nl