Wereldfaam

Wie kan mij de weg naar Ortho (Consult) vertellen….? Niet alleen in Nederland, maar nu ook buiten de landsgrenzen krijgt Ortho Consult steeds meer naamsbekendheid. Op een bordje in het Belgische La Roche in de Ardennen, staat zelfs de juiste weg aangegeven naar ons bedrijf in Esch! In deze vierde editie van Ortho Inside leest u meer over het onderzoek naar ‘Krassende leerlingen’, de nieuwe site www.voorelkementor.nl  en een nieuwe training voor O.O.P. Ortho Inside verschijnt iedere twee maanden, behalve in de zomer. Eventuele reacties zijn van harte welkom!

Vakantie

Na een periode van hard werken, is het goed om de zinnen te verzetten en bij te tanken voor een nieuw (school)jaar. Dat gaan we dus ook doen! Ortho Consult is deze zomer van 11 juli tot en met 12 augustus gesloten. Wij wensen iedereen een fijne, zonovergoten vakantie!

Onderzoek ‘Krassende leerlingen’

In de vorige editie van Ortho Inside vroegen wij mentoren/leerlingbegeleiders mee te werken aan een onderzoek naar automutilatie in het onderwijs. Velen hebben gehoor gegeven aan deze oproep, al ruim 100 vragenformulieren kwamen binnen. Om het onderzoek representatief te maken en daadwerkelijk te kunnen spreken over een steekproef, zijn echter nog meer ervaringen nodig. Heeft u even tijd, vul dan op www.orthoconsult.nl een vragenlijst in.

Nieuwe site

Op initiatief van Ortho Consult is onlangs een nieuwe website voor mentoren gemaakt: www.voorelkementor.nl. Op deze website, die 1 september 2005 de lucht in gaat, vindt de bezoeker antwoorden op alle vragen waarmee mentoren vroeg of laat te maken krijgen. Mentoren vinden er onder andere informatie over gesprekstechnieken, het opzetten van een leerlingvolgsysteem en ouderavonden. Verder staat op de site veel informatie over trainingen en boeken voor mentoren en op het forum kunt u al uw vragen stellen.

Mentor van het jaar!

Aansluitend op de lancering van de site voor mentoren, www.voorelkementor.nl, heeft Ortho Consult een nieuwe verkiezing in het leven geroepen: Mentor van het jaar! Iedere schoolleider kan via een format mentoren aanmelden, die naar zijn idee in aanmerking komen voor deze titel. De inzendingen zullen worden beoordeeld door een panel dat bestaat uit Anneke Hesp (hoofdredacteur van het tijdschrift ‘Van twaalf tot achttien’), Norbert Bollen (bestuurslid van NVS/NVL), Joost Kuurman (voorzitter centrale directie van het Visser ’t Hooft College in Leiden), Lianne Blomsma (namens het LAKS) en Jolijn van Dalen (als ouder namens de NKO). Meer informatie over de verkiezing vindt u vanaf 1 september op www.voorelkementor.nl

Goed nieuws!

Vanaf 1 augustus 2005 zal Maya Bakker voor het grootste deel werkzaam zijn bij Ortho Consult als trainer/coach. Ze stopt aan het einde van het schooljaar met haar werkzaamheden als conrector op het Christelijk College Nassau Veluwe in Harderwijk. Een verlies voor de school, een grote aanwinst voor Ortho Consult.

Bezoekers record

In de maand mei heeft een recordaantal bezoekers de site van Ortho Consult (www.orthoconsult.nl) bezocht. Maar liefst 18.560 bezoekers namen een kijkje op onze site, waar up to date informatie te vinden is voor (leerling)begeleiders en schoolleiders in het onderwijs.

Nieuwe training OOP

Naast trainingen voor (leerling)begeleiders en schoolleiders geeft Ortho Consult volgend schooljaar ook een training voor het OOP (onderwijs ondersteunend personeel) op scholen. Het komt regelmatig voor dat iemand van het OOP een woedende ouder tegenkomt. Ook spreken juist zij boze, verdrietige, agressieve, blije, angstige en gepeste leerlingen.Tijdens deze driedaagse worden deze situaties geoefend, waarbij we steeds uitgaan van herkenbare schoolsituaties. Ook komen gesprekken met alle bezoekers (leerlingen, ouders, docenten, schoolleiders e.d.) van school aan bod. In de nieuwe Ortho Info, die in september 2005 verschijnt, vindt u uitgebreide informatie over deze training, die gegeven wordt door Herberd Prinsen.Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u deze digitale nieuwsbrief niet meer ontvangen, laat u dat dan weten door middel van een e-mail aan orthoinside@orthoconsult.nl


Ortho Consult | De Hofstad 14, 5296 NK Esch | 0411 602 708 | info@orthoconsult.nl