Indien deze nieuwsbrief niet juist wordt gepresenteerd, kunt u hier de webversie bekijken.

Aftellen

Het grote aftellen is weer begonnen. Nog zoveel dagen, weken, dan de proefwerkweek en dan… Tja, we kijken soms net als gevangenen uit naar de bevrijdende poort die zomervakantie heet. Beetje riskant want dit soort aftellen lijkt verdacht veel op verzuren, een tak van sport die sommige mensen dag in, dag uit professioneel beoefenen en uitstralen. Verzuurd de zomervakantie in: dat is vragen om problemen. Ziek worden in je eerste vakantieweek en pas na vier weken verzuchten: Nu voel ik pas echt dat ik vakantie heb. Ons ongevraagde advies: geniet, ondanks de logistieke drukte op school, van alle mooie dingen die bij die laatste weken horen. Genietend de zomervakantie in: dat gunnen we u!

Afronden

Op 13 en 20 mei heeft weer een nieuwe groep deelnemers de tweejarige opleiding: 'Contextuele leerlingbegeleiding’ met succes afgesloten. In aanwezigheid van familie en vrienden zijn ze feestelijk en ceremonieel gecertificeerd. We noemen hun namen met enige trots:
Han Bosman (Unic), Eric Kodde (Pieter Zandt SG), Ronald Coobs (De Waerdenborch), Annemarie van Agt (Plein College Anton Schellens), Harry Wanders (Groene Hart Lyceum), Petra Kemp (Minkema College), Aletta Zuidam (KSE), Dianne Sonderkamp (Sg. St. Ursula), Diane Hamberg (SG. De Driemark), Marja Bolier (CSG Sprengeloo), Mechtild Geertjens (Carboon College, St. Jan), Ruth IJtsma (Groene Hart Lyceum), Ria Schoonen (ROC van Twente), Nicole Buijsert (Zandvliet College), Deborah Treep (Wellant College), Margriet ter Haar (College De Brink).

In september sluiten nog eens drie deelnemers hun opleiding af na de presentatie van hun werkstuk.

Orde gevraagd!

Dit voorjaar hebben we, samen met Congres Content, drie middagsymposia verzorgd. Gisteren, maandag 2 juni, was de laatste met als thema ‘Orde gevraagd!’. Wederom met een volle zaal hebben we een enerverende middag beleefd. Aan het eind ontving Ivo Mijland het eerste exemplaar van zijn allernieuwste boek ‘Orde gevraagd!' uitgegeven door Quirijn. Bekijk hier een impressie van dit symposium.

Een exemplaar bestellen van het nieuwste boek van Ivo Mijland?
www.uitgeverij-quirijn.nl

Tweejarige praktijkopleiding Contextuele Leerlingbegeleiding

Op dinsdag 9 september start alweer de achtste opleidingsgroep ‘Contextuele leerlingbegeleiding’. De inschrijving voor deze tweejarige opleiding verloopt ieder jaar sneller. Naar verwachting zit de nieuwe opleidingsgroep dan ook half juni al vol. We vinden het spijtig als we eind juni enthousiaste aanmelders krijgen, die we dan moeten teleurstellen. Belangstellenden nodigen we dan ook uit om de aanmelding zo snel mogelijk te doen, via www.orthoconsult.nl of de inschrijfkaart. Overleg over de inschrijving kan natuurlijk altijd. Bel dan met Nell Vijverberg; 0411 –602708.

Nieuwe symposia

Samen met Congres Content organiseren we in het (late) najaar een tweetal bijzondere symposia, die we nu alvast aankondigen. Op 3 november is het thema ‘Autisme in het onderwijs‘. Dit is een dagsymposium en wordt verzorgd door niemand minder dan Martine Delfos. Een buitenkans voor iedere (leerling)begeleider en zorgcoördinator!

Op 9 december is er een middagsymposium met als uitnodigende titel ‘Ik sla je voor je kop!’. U raadt het al: dan gaat het over agressie binnen school. Het belooft een boeiende, praktische en bruikbare middag te worden! In september komt meer inhoudelijke info over beide symposia. Noteer alvast de data!

 


Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u deze digitale nieuwsbrief niet meer ontvangen, laat u dat dan weten door middel van een e-mail aan orthoinside@orthoconsult.nl

Ortho Consult | De Hofstad 14, 5296 NK Esch | 0411 602 708 | info@orthoconsult.nl