Indien deze nieuwsbrief niet juist wordt gepresenteerd, kunt u hier de webversie bekijken.

Ortho Inside
Zon, ruimte en vrijheid

Nog even en dan kunnen we weer volop genieten van weken vol zon, ruimte en vrijheid. Als we tenminste gevrijwaard blijven van de ergste stresseffecten in de eerste vakantieweek. Niet los kunnen komen van de adrenaline van de laatste schoolweken. Misschien moeten we alvast stiekem oefenen met ontspannen... Een onsje minder misschien?

Nieuwe gecertificeerde contextuele leerlingbegeleiders

Op donderdag 17 mei kregen 25 deelnemers van onze tweejarige opleiding ‘ Contextuele leerlingbegeleiding’ volop de ruimte. De opleiding kwam op die dag ten einde en gelukkig kunnen we vol trots meedelen dat iedereen het begeerde certificaat heeft verworven.

Alle geslaagden van groep 7a en groep 7b:

Bea van der Ark (Nifterlake College), Gera Dorst-Koeman (Jacobus Fruytier SG), Dona Dijkema (Margrietschool), Esther Herdink-Hilkens (Griftland College), Pieter Jansen (De Combinatie Jeugdzorg), Ben de Koning (Markland College), Diny Stam(Hoornbeeck College), Henk Terlouw (Hoornbeeck College), Nicole Reijnen (Oosterlicht College), Lot Schipper (Maerlant College), Gert Jan Veerman (CSG Reggesteyn), Jeanette van Vliet (Rehobothschool)

Marjolein Asselbergs(Stedelijk Gymnasium Leiden), Ton Baaij (van Lodenstein College), Esther Bosch-Papeveld (Jacobus Fruytier SG), Rombout van Eekelen (het Berkenhofcollege), Susan Firing (SG Driemark), Dave Gijsen (SG.St.Ursula), Niek Groenwold (SG Greijdanus), Arend van Kruistum (Andreas College), Andre Roorda (SG Greijdanus), Ivo Mijland (Consult Content), Wilco Veenendaal (Griftland College), Petra de Vreede (SG.St.Ursula), Ans Wildebier (het Berkenhofcollege)

Recordaanmelding nieuwe opleidingsgroepen

In september 2009 starten we alweer met de negende opleidingsgroep ‘contextuele leerlingbegeleiding’. Dat leidt dit jaar tot een record aantal aanmeldingen. We gaan starten met drie groepen van elk twaalf deelnemers en op dit moment zijn er nog drie plaatsen vrij. De lerarenbeurs helpt sommige deelnemers over de financiële drempel. We zijn daarnaast ook blij dat er dit jaar bijna tien deelnemers afkomstig zijn uit het basisonderwijs. Het contextuele gedachtegoed komt zo ook steeds meer binnen in het basisonderwijs!

Spannende opzet symposium over groepsvorming

Op woensdagmiddag 7 oktober 2009 doen we het eens heel anders: een symposium zonder echte inleiding maar bestaande uit één grote praktijkervaring voor alle deelnemers. Maya Bakker, een van onze succesvolle trainers, gaat de deelnemers deze middag meenemen in het avontuur dat ‘groepsvorming’ heet. Natuurlijk allemaal in het perspectief van groepsvorming in de klas, zodat deelnemers meteen de volgende dag aan de slag kunnen. Gewapend met frisse praktijkervaringen en het die middag verschijnende handboek 'Positieve groepsvorming', dat ook door landelijk erkend specialist Maya Bakker is geschreven! Lees meer en schijf in!

‘Ze zeggen dat ik gek ben’

Een maand later is er al weer een ander spraakmakend symposium. Op dinsdagmiddag 3 november 2009 concentreren we ons op een speciale groep leerlingen in school: die met psychopathologische problemen. Met dit symposium willen we deze kwetsbare groep leerlingen meer zichtbaar maken. Twee internationaal befaamde hoogleraren (prof. Theo Doreleijers en prof. Herman van Engeland) nemen ons mee in deze thematiek en gebruiken daarbij onder ander pakkend beeldmateriaal. De middag wordt afgesloten met een indringend verhaal van Wim van Mulligen, ons contextuele Ortho boegbeeld. Ook deze middag krijgen alle deelnemers een kersvers handboek mee, in dit geval het handboek 'Kleine psychopathologie in school'. Een middag om niet te missen! Lees meer en schrijf in!

Ortho Consult gaat ook regionaal

Goed nieuws voor onderwijsgevenden in het Zuiden van Nederland. In onze nieuwe vestiging in Oirschot (N-Br) bieden we vanaf september ook regionale praktijktrainingen aan voor zowel het voortgezet onderwijs als voor het basisonderwijs. Dit naast de inmiddels bekende Landelijke Praktijktrainingen®, die we als vanouds blijven aanbieden in Utrecht.

Grappig

De (landelijke) media hebben weer veel aandacht besteed aan examenvrees, een specialisme van Ortho Consult. Bij het Algemeen Dagblad halen ze de deskundigen van Ortho Consult door elkaar. De foto van Ivo Mijland heeft als ondertitel Ard Nieuwenbroek. Een artikel voor het Ortho-archief! Bekijk het artikel hier.

Ortho Inside

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u deze digitale nieuwsbrief niet meer ontvangen, laat u dat dan weten door middel van een e-mail aan orthoinside@orthoconsult.nl

Ortho Consult | De Hofstad 14, 5296 NK Esch | 0411 602 708 | info@orthoconsult.nl