Indien deze nieuwsbrief niet juist wordt gepresenteerd, kunt u hier de webversie bekijken.

Ortho Inside
Bent u ook helemaal gevitaliseerd?

Bruingebrand en een paar vakantiekilootjes erbij? En toch ook wel weer zin om te beginnen? We hopen dat uw eerste lesweek een goede start betekent van een fantastisch nieuw schooljaar. Met vertrouwde activiteiten en nieuwe ontwikkelingen.

Nieuwe praktijktrainingen

Uiteraard bieden ook wij nieuwe trainingen in ons ruime aanbod. Op de vertrouwde plek van La Vie in Utrecht hebben we, naast de vertrouwde trainingen, komend schooljaar ook een praktisch aanbod voor zorgcoördinatoren en teamleiders. We bieden voor beiden effectieve mogelijkheden om het speelveld ‘tussen thuis en school’ nog professioneler te bewerken. Uiteraard allemaal in het belang van de leerling (en diens ouders). Ortho-trainer Leendert van Genderen, zelf een ervaren zorgcoördinator en teamleider, verzorgt deze innovatieve praktijktrainingen.

Dynamische driehoek

Het begrip ‘dynamische driehoek’ hebben we voor het eerst gebruikt in het boek ‘Tussen thuis en school’. Dan gaat het om de relationeel-ethische verbinding tussen het kind, diens ouders en school. Inmiddels is het denkconcept flink uitgewerkt en zien we het gelukkig terug in vele andere publicaties. Ortho-trainer Leendert van Genderen is een doener en zo ontstond een minibouwpakket van de dynamische driehoek. Uiteraard in kleur. De vouwkaart is los te bestellen en kost een euro. We zijn benieuwd op hoeveel bureaus we het komend schooljaar de dimensionale versie van de dynamische driehoek gaan tegenkomen!


Succesvolle sites

Terugkijkend op het afgelopen schooljaar deden we een plezierige ontdekking! Op onze hoofdsite www.orthoconsult.nl hebben we voor het eerst in een schooljaar meer dan 100.000 bezoekers gehad! De site www.faalangst.nl is qua bezoekersaantallen met 10% gegroeid naar 160.000 bezoekers, terwijl de website www.voorelkementor.nl zich qua aantal handhaafde op 60.000 bezoekers. Getallen waar we trots op zijn zonder op onze lauweren te gaan rusten. Nog meer dan andere schooljaren gaan we de sites qua inhoud verversen en actualiseren zodat het ook voor vaste bezoekers de moeite waard blijft de sites regelmatig te bekijken. Overigens geldt voor alle sites dat de rubriek ‘artikelen van de maand’ het meest wordt aangeklikt.


Symposia en congressen

Ook het komend schooljaar organiseren we, samen met Congres Content, een aantal symposia en congressen. We beginnen op woensdagmiddag 10 november met het middagsymposium ‘Puberbrein in de praktijk’ met als prominente inleider prof. dr. Margriet Sitskoorn. Eind november (de 30e) presenteren we in Ede het congres ‘Alles over pesten’ met medewerking van o.a. dr. Martine F. Delfos, drs. Bob van der Meer en Jan Ruigrok. Aan het eind van de winter, op donderdagmiddag 10 februari, is in Vught een symposium over ‘Examenvrees’. Ivo Mijland presenteert dan actuele cijfers en nieuwe aanpakken. In het begin van het voorjaar, op zaterdag 19 maart, organiseren we in Zeist op het CLZ de tweede aflevering van het Nationaal Congres Leerlingbegeleiding. Genoeg data om alvast te noteren!


Nieuwe trainers

Ortho Consult groeit en bloeit! Gelukkig vinden we ook steeds weer nieuwe trainers die met ons op contextuele basis samen willen werken aan de kwaliteitsverbetering van leerlingbegeleiding in Nederland. Het komend schooljaar gaan Kim Oonk en Annette van der Laan ons team versterken. We zijn blij met hun komst en wensen ze veel plezier, voldoening en succes!Ortho Inside

Wilt u deze digitale nieuwsbrief niet meer ontvangen, meld u dan hier af.

Heeft u vragen, opmerkingen laat u dat dan weten door middel van een e-mail aan orthoinside@orthoconsult.nl.

Heeft u deze nieuwsbrief van een collega doorgestuurd gekregen en wilt u zich aanmelden voor deze en andere nieuwsbrieven met onderwijs gerelateerde inhoud? Meld u dan aan via onze website.

Ortho Consult | Koningshof 8, 5688 GD Oirschot | 0499-84 16 19 | info@orthoconsult.nl