Indien deze nieuwsbrief niet juist wordt gepresenteerd, kunt u hier de webversie bekijken.

Ortho Inside
Wintertijd

Of we willen of niet: ongemerkt schuiven we de winter in. Met voor- en nadelen. Beter geen tijd om stil te zitten. In beweging blijven houdt lichaam en geest fit. Deze nieuwsbrief houdt je op de hoogte van onze bewegingen!

Nieuwe opleiding tot trainer leerlingbegeleiding

Regelmatig komt de vraag bij ons binnen hoe je kunt worden opgeleid tot trainer. En dan speciaal tot trainer leerlingbegeleiding. Om bijvoorbeeld op de eigen school een training mentoraat voor collega’s te verzorgen. Of zelfs ook op (zuster)scholen. Vanaf maart 2011 starten we een eigen opleiding ‘Trainer leerlingbegeleiding’. Interesse? Lees meer op onze website of vraag de speciale folder aan (0499 –841619)

Symposium volgeboekt!

Het middagsymposium ‘Puberbrein in de praktijk’ van 10 november, met medewerking van prof.dr. Margriet Sitskoorn, zit met 200 deelnemers helemaal vol. Jammer genoeg hebben we al veel inschrijvers moeten teleurstellen. Het goede nieuws is dat Congres Content besloten heeft op 10 februari 2011 een extra symposium te organiseren met dezelfde inhoud! Inschrijven kan via de website van Congres Content.

Voor het congres ‘Alles over pesten’ (30 november) is ook grote belangstelling. Op dit moment zijn er nog 50 plaatsen over en is het maximum aantal deelnemers (350) bijna bereikt! Snel inschrijven dus...

Secretaresse

Sinds dit schooljaar is Brigitte van Sprang werkzaam als secretaresse op onze hoofdvestiging in Oirschot. Hiervoor heeft ze jaren gewerkt op een notariskantoor. Ze is inmiddels goed ingewerkt en voelt zich helemaal thuis in onze Orthocultuur.

Meedoen aan vragenlijst

Ook jij hebt ongetwijfeld af en toe te maken met klagende ouders. Wij stellen het op prijs als je vijf minuten tijd wilt vrijmaken om ons aan ervaringen uit de praktijk te helpen. Onder de inzenders verloten we 5 exemplaren van het nieuwe boek ‘De kracht van klagende ouders’.
Doe je mee?

Expertmeeting

Op woensdag 16 maart 2011 is de jaarlijkse expertmeeting voor gecertificeerde contextueel leerlingbegeleiders. Wim van Mulligen en Ard Nieuwenbroek zijn natuurlijk aanwezig en in het middagprogramma staat het thema ‘Jonge mantelzorgers’ centraal. Onze gastdocente is dan Lucia Thielen, een specialiste op dit terrein.

Plusjaar groot succes

Voor onze gecertificeerde contextueel leerlingbegeleiders bestaat de mogelijkheid het zogenaamde (derde) Contextueel Plusjaar te volgen. Daar is tot onze vreugde zoveel belangstelling voor dat we, voor de aflevering die in september 2011 gaat starten, gekozen hebben voor twee groepen, een in Utrecht en een in Oirschot. Daarvoor zijn er nu al 21 inschrijvingen, zodat er nog maar drie plaatsen over zijn.

André Konig overleden

Op 17 oktober is op 82-jarige leeftijd André Konig overleden. Konig is auteur van het boek ‘Crisisbegeleiding in school’ dat begin dit jaar verschenen is bij Uitgeverij Quirijn. Konig ontving tijdens een symposium in Vught persoonlijk het eerste exemplaar. Konig heeft tientallen jaren pionierswerk verricht op het gebied van leerlingenbegeleiding in Nederland. Hij heeft vele boeken over leerlingbegeleiding geschreven. Wij gedenken hem in dankbaarheid!

Ortho Inside

Wilt u deze digitale nieuwsbrief niet meer ontvangen, meld u dan hier af.

Heeft u vragen, opmerkingen laat u dat dan weten door middel van een e-mail aan orthoinside@orthoconsult.nl.

Heeft u deze nieuwsbrief van een collega doorgestuurd gekregen en wilt u zich aanmelden voor deze en andere nieuwsbrieven met onderwijs gerelateerde inhoud? Meld u dan aan via onze website.

Ortho Consult | Koningshof 8, 5688 GD Oirschot | 0499-84 16 19 | info@orthoconsult.nl