Indien deze nieuwsbrief niet juist wordt gepresenteerd, kunt u hier de webversie bekijken.

Ortho Inside
Nieuw jaar!

Samen met jullie staan we weer aan het begin van een nieuw jaar! Met natuurlijk de beste wensen en de allerbeste voornemens. Hoeveel van die voornemens gaan dit jaar uitkomen? Ook wij gaan ons best doen om van 2011 weer, samen met jullie, een topjaar te maken qua leerlingbegeleiding.

Middagsymposium ‘Puberbrein in de praktijk’ slaat aan

Ons middagsymposium ‘Puberbrein in de praktijk’ (10 november) was een geweldig succes. Niet alleen qua aantal deelnemers maar zeker ook door de kwaliteitsvolle inhoud die prof. dr. Margriet Sitskoorn die middag naar voren bracht. De honderden deelnemers reageerden ademloos en krijgen als toegift enkele weken later gratis een speciaal ontwikkelde ‘tipkaart’ toegestuurd. Veel deelnemers konden niet meer worden geplaatst. Voor hen hebben we een extra middag georganiseerd, op 10 februari 2011. Maar ook voor die middag zijn nog maar 40 plaatsen beschikbaar. En voor de optimisten onder jullie: nee, er komt geen derde middag! Bekijk hier een impressie van de eerste aflevering »

Nieuwe opleiding

Vaak horen we leerlingbegeleiders verzuchten: 'De schoolleiding vraagt me een training te geven voor onze mentoren. Maar ik vind dat een stap te ver en ik ben daarvoor gewoonweg niet opgeleid! Kunnen jullie niet zo’n opleiding organiseren?' Dit jaar hebben we de stap gezet: in maart 2011 start een eenjarige opleiding 'Trainer leerlingbegeleiding' die modulair is opgezet en wordt verzorgd door Ard Nieuwenbroek, Ivo Mijland en Dorian Vehagen. Meer info? Lees verder op onze site »

Nationaal congres leerlingbegeleiding

Vorig jaar was het een beetje een gok. Slagen we erin om een oude traditie nieuw leven in te blazen? De NVL hield vele jaren, op zaterdag, fantastische congressen. Maar om dat nu weer op te starten, en dat op een zaterdag? Gelukkig is de eerste aflevering vorig schooljaar een groot succes geweest. Samen met de huidige NVSNVL en het CLZ in Zeist zorgden we voor een glanzend resultaat met diktevreden deelnemers. Op zaterdag 19 maart 2011 volgt de tweede versie van dit bijzondere congres. We zijn benieuwd en vol verwachting, evenals de bijna 25 workshopgevers die ook dit jaar voor een uitdagend programma zorgen. Lees hier meer »

Record

Eigenlijk hadden we het niet zo in de gaten. Natuurlijk gaven/geven we (heel) veel mentortrainingen op scholen. Maar dat we in 2010 maar liefst bijna 50% meer trainingen hebben gegeven verraste ons. Met name de variant van een startdag gevolgd door twee losse middagen was populair. Onze trainers zorgden ook voor bijzonder positieve evaluaties. Vooral het maatwerk en de onmiddellijke toepasbaarheid worden erg gewaardeerd. Het hoort bij onze goede voornemens voor 2011 om nog meer mentortrainingen te mogen geven. Lees hier meer over een mentortraining op maat in de eigen school »

Congres 'Alles over pesten'

Op 30 november zat de Reehorst in Ede afgeladen vol met 350 deelnemers aan ons congres 'Alles over pesten'. Het werd in alle opzichten een succesvolle dag, mede dank zij de kwaliteitsvolle inbreng van inleiders en workshopgevers. Trots ontving Jan Ruigrok het eerste exemplaar van zijn op die dag verschenen handboek 'Alles over pesten' Om het handboek te bestellen is een klik voldoende. Voor een inhoudelijke impressie kun je hier terecht »

Ortho Inside

Wilt u deze digitale nieuwsbrief niet meer ontvangen, meld u dan hier af.

Heeft u vragen, opmerkingen laat u dat dan weten door middel van een e-mail aan orthoinside@orthoconsult.nl.

Heeft u deze nieuwsbrief van een collega doorgestuurd gekregen en wilt u zich aanmelden voor deze en andere nieuwsbrieven met onderwijs gerelateerde inhoud? Meld u dan aan via onze website.

Ortho Consult | Koningshof 8, 5688 GD Oirschot | 0499-84 16 19 | info@orthoconsult.nl