Indien deze nieuwsbrief niet juist wordt gepresenteerd, kunt u hier de webversie bekijken.

Ortho Inside
Examentijd

De meimaand is begonnen en dus ook weer tijd voor het centrale eindexamen. Een nerveuze tijd voor leerlingen en veel leraren. Onze specialist ‘examenvrees’, Ivo Mijland, heeft ook dit jaar weer een speciale examenkaart ontwikkeld met do’s en don’ts  voor leerlingen die last hebben van examenvrees. Geheel geactualiseerd zijn ze nu te bestellen.

Faalangstvideo’s

We kregen een tip vanuit Hilversum dat op een speciale site alle uitgezonden beeldmateriaal rond faalangst nu op een handige manier bij elkaar is gezet. Daar zijn we, als faalangstdeskundigen, natuurlijk erg blij mee en we hebben de link meteen op onze faalangstsite geplaatst. Het gaat  om Gezond24.nl, een portal van de Nederlandse Publieke Omroep.

Klagende ouders

Het was een prachtige middag in Vught. Voor een volle zaal kregen Ivo Mijland en de andere sprekers, veel respect voor de inhoud en prestatie van het symposium. Het die middag uitgekomen praktijkboek ‘De kracht van klagende ouders’ is ook erg goed ontvangen. Zo zeer zelfs dat er nu al zicht is op een tweede druk. Mede dank zij de kwaliteit en bruikbaarheid van het boek maar ook door een prachtig artikel in het Eindhovens Dagblad en in het Algemeen Dagblad.

Lerarenbeurs en onze opleiding

Voor wie het nog niet weet: dit jaar is officieel het laatste jaar waarbij je de Lerarenbeurs kunt gebruiken als vergoeding voor het basisjaar van onze opleiding ‘Contextueel leerlingbegeleider’. Nog tot en met 13 mei kun je een aanvraag indienen. De inschrijving voor onze opleiding loopt dit jaar erg goed. Voor de twijfelaars: niet te lang wachten is ons advies….


Registratie tot contextueel leerlingbegeleider

Met de beroepsvereniging de VCW (Vereniging voor Contextueel Werkers) zijn we overeengekomen dat er vanaf dit voorjaar een mogelijkheid bestaat je officieel te laten registreren als ‘Contextueel leerlingbegeleider’. Je kunt de registratie vanaf dat moment ook gebruiken in je functieomschrijving naar ouders, leerlingen en school. Ook kun je, indien gewenst en noodzakelijk, gebruik maken van een officieel klachtenreglement van die beroepsvereniging. Om te voldoen aan de eisen moet je onder andere over een volledig dossioma beschikken vanuit onze tweejarige opleiding.

Ortho Inside

Wilt u deze digitale nieuwsbrief niet meer ontvangen op [[Emailadres]], meld u dan hier af.

Heeft u vragen, opmerkingen laat u dat dan weten door middel van een e-mail aan orthoinside@orthoconsult.nl.

Heeft u deze nieuwsbrief van een collega doorgestuurd gekregen en wilt u zich aanmelden voor deze en andere nieuwsbrieven met onderwijs gerelateerde inhoud? Meld u dan aan via onze website.

Ortho Consult | Koningshof 8, 5688 GD Oirschot | 0499-84 16 19 | info@orthoconsult.nl