Indien deze nieuwsbrief niet juist wordt gepresenteerd, kunt u hier de webversie bekijken.

Ortho Inside
Nieuw schooljaar

Bent u ook helemaal gevitaliseerd? Ondanks de vele regen nog een beetje bruingebrand en een paar vakantiekilootjes erbij? En toch ook wel weer zin om te beginnen? We hopen dat uw eerste lesweek een goede start betekent van een fantastisch nieuw schooljaar. Met vertrouwde activiteiten en nieuwe ontwikkelingen.

Ortho Proeverij

Op maandagmiddag 26 september is er in Utrecht (La Vie) een Ortho Proeverij! Bedoeld voor iedereen die zich wil laten informeren over alle (praktijk)trainingen die Ortho Consult op dit moment aanbiedt, zowel bovenschools als in-company. Misschien iets om samen met je schoolleider voor maar € 25,00 (inclusief Oosters buffet) per persoon deze middag met workshops te bezoeken? Lees hier meer en schrijf in!

Nieuwe praktijktrainingen

Uiteraard bieden ook wij dit schooljaar nieuwe trainingen in ons ruime aanbod. Op de vertrouwde plek van La Vie in Utrecht hebben we, naast de vertrouwde trainingen, komend schooljaar ook een praktisch aanbod voor zorgcoŲrdinatoren en teamleiders. We bieden voor beiden effectieve mogelijkheden om het speelveld 'tussen thuis en school' nog professioneler te bewerken. Uiteraard allemaal in het belang van de leerling (en diens ouders). Ortho-trainer Leendert van Genderen, zelf een ervaren zorgcoŲrdinator en teamleider, verzorgt deze innovatieve praktijktrainingen.

Een ooievaar in de tuin!

Insiders weten het al: Susanne Nieuwenbroek, backoffice manager van Ortho Consult, is op 24 juli moeder geworden van Sterre, een wolk van een baby. We feliciteren haar, en onze trainer/adviseur Ivo Mijland, met hun derde kind. Susanne heeft uiteraard zwangerschapsverlof en keert aan het begin van de winter weer terug op kantoor. Een fijne tijd gewenst!


Record aantal deelnemers aan de tweejarige opleiding

Dit jaar start de 11e aflevering van onze tweejarige opleiding' Contextuele leerlingbegeleiding'. Met dit keer een record aantal inschrijvingen. Maar liefst 33 deelnemers starten in drie eerstejaars groepen die dit jaar onder begeleiding staan van Wim van Mulligen, Ivo Mijland en Leendert van Genderen.


Nieuw praktijkboek: Nog meer energie voor elke mentor

Het moest er echt van komen. Na het succes van zijn praktijkboek 'Energie voor elke mentor' schreef Ivo Mijland maar door en creŽerde veel nieuwe lesideeŽn. In het vervolgboek 'Nog meer energie voor elke mentor' staan weer nieuwe bruikbare en originele werkvormen, toepasbaar op vele momenten in het (komende) schooljaar.

Middagsymposium 'Eetstoornissen in school'

Op woensdagmiddag 16 november organiseren we een symposium over eetstoornissen. Deze middag verkennen wie niet alleen wat eetstoornissen nu precies zijn maar vooral ook hoe we die in school kunnen ontdekken en begeleiden. Er zijn indringende beelden te zien en ook leerlingen zelf komen aan het woord. Op het eind van de middag ontvangt elke deelnemer het nieuwe praktijkboek 'Eetstoornissen in school' van Annette van der Laan.

Nieuw op kantoor!

Ortho Consult groeit en bloeit! Dat zorgt ervoor dat we ook op ons kantoor alles op alles zetten om organisatorisch de vertrouwde goede service te kunnen blijven geven. Per 1 september begroeten we Yvonne van Eijk, die Brigitte van Sprang en Danielle Blankemeijer gaat helpen om ook backoffice een topprestatie te leveren. We wensen haar vele jaren van plezierig werken toe.

Twitteren

Sinds korte tijd hebben we een twitter-account: @demenscentraal , met daarop steeds de meest actuele nieuwtjes van Ortho Consult. Soms gaat het om last minute trainingsaanbiedingen, soms over nieuwe artikelen. Ook wijzen we via tweets op interessante ontwikkelingen. In de snelle wereld van de social media willen we natuurlijk niet achterblijven. Word jij onze volger? De komende maanden verloten we tien maal een exemplaar van het nieuwe boek 'Meer energie voor elke mentor' onder onze volgers.

Mobiele site

Omdat steeds meer mensen internetten via de smartphone, zijn we volop bezig met de ontwikkeling van een mobiele website. Op die manier willen we ook onze mobiele service verbeteren. Meer info over de lancering van de mobiele website volgt uiteraard via @demenscentraal.

Ortho Inside

Wilt u deze digitale nieuwsbrief niet meer ontvangen op [[Emailadres]], meld u dan hier af.

Heeft u vragen, opmerkingen laat u dat dan weten door middel van een e-mail aan orthoinside@orthoconsult.nl.

Heeft u deze nieuwsbrief van een collega doorgestuurd gekregen en wilt u zich aanmelden voor deze en andere nieuwsbrieven met onderwijs gerelateerde inhoud? Meld u dan aan via onze website.

Ortho Consult | Koningshof 8, 5688 GD Oirschot | 0499-84 16 19 | info@orthoconsult.nl