Indien deze nieuwsbrief niet juist wordt gepresenteerd, kunt u hier de webversie bekijken.

Ortho Inside
Een nieuw jaar is begonnen

2012 een nieuw jaar is begonnen. Alle medewerkers van Ortho Consult wensen u het allerbeste en we hopen u dit jaar weer van dienst te kunnen zijn.

Genomineerd voor ondernemer van het jaar 2011!

Ivo Mijland, een van de trainers en tevens eigenaar van Ortho Consult, was genomineerd voor ondernemer van het jaar 2011 in de gemeente Oirschot. De organisatie maakte een portret van hem. Bekijk hier het filmpje »

Nieuw: Professionalisering in één dag

'Autisme op school' is één van de vijf professionaliseringsthema's die we in één dag gaan uitwerken. Ideaal voor de drukke agenda's. Deze dagen bestaan uit drie dagdelen en vinden plaats op de woensdagen. Alle trainingen worden gegeven door ervaren trainers van Ortho Consult. Benieuwd naar de andere onderwerpen kijk dan op onze site »

Handboek Training sociale vaardigheden

Eindelijk, het langverwachte nieuwe handboek 'Training Sociale Vaardigheden' door Esther Bressers en Kim Oonk. Dit boek is geschreven voor iedereen die te maken heeft met kinderen tussen de 10 en 15 jaar, en een bijdrage levert aan de positieve ontwikkeling van kinderen. Naast een gedegen basistheorie biedt het boek een heldere stapsgewijze methode om een succesvolle training sociale vaardigheden te kunnen geven. Lees hier meer »

Nieuwe congressen 2012

Inspirerende dagen waarop uw kennis wordt vergroot. Met lezingen, verrassende interviews en concrete mogelijkheden voor de praktijk.
Zaterdag 17 maart:
Nationaal congres leerlingbegeleiding
Dinsdag 17 april:
Middagsymposium Zorgcoördinator in de knel
Maandag 29 oktober:
Congres 'Iedereen gemotiveerd'

Voor meer informatie: www.congres-content.nl

Tweejarige praktijkopleiding Contextuele Leerlingbegeleiding

De folder voor de opleiding 2012-2014 is onlangs verstuurd en de eerste aanmeldingen zijn alweer binnen. Een opleiding bedoeld voor begeleiders binnen het VO, PO, ROC's en onderwijsbegeleidingsdiensten.

Ouders en school horen nauw samen te werken bij het opvoeden en begeleiden van kinderen. Daarin heeft ieder een eigen verantwoordelijkheid. Hoe kun je, als professional in of rond de school, de bedreigde samenwerking tussen thuis en school positief beïnvloeden? De opleiding 'Contextuele leerlingbegeleiding' geeft op deze vraag duidelijke antwoorden en geeft deelnemers nieuwe en passende vaardigheden die een kwalitatieve bijdrage geven aan Passend Onderwijs. Zie: www.orthoconsult.nl

Nieuw: De woensdagmiddagsessie

Voor leerkrachten en docenten uit de regio gaan we van start met een uniek concept: de woensdagmiddagsessie. Tijdens deze op zichzelf staande bijeenkomsten kun je samen met collega's van andere scholen op hele praktische en interactieve wijze werken aan een thema naar keuze. Er zijn vier thema's. Voor meer informatie: www.orthoconsult.nl/woensdagmiddag/

Nieuw aanbod Landelijke Praktijktrainingen

De nieuwe Ortho Info is verstuurd. De folder met het aanbod van Landelijke Praktijktrainingen van Ortho Consult. Naast de voor u bekende trainingen bieden wij dit jaar vijf nieuwe trainingen aan: 'Contextueel Leidinggeven, Iedereen Gemotiveerd, Gespreksvoering in de diepte, Sociale media en seksualiteit en Het puberbrein in de praktijk'. Zoals u van ons gewend bent vertrekken alle trainingen altijd vanuit een contextuele visie en hebben een hoog praktijkgehalte. Kijk snel voor meer informatie »

Ortho Inside

Wilt u deze digitale nieuwsbrief niet meer ontvangen op [[Emailadres]], meld u dan hier af.

Heeft u vragen, opmerkingen laat u dat dan weten door middel van een e-mail aan orthoinside@orthoconsult.nl.

Heeft u deze nieuwsbrief van een collega doorgestuurd gekregen en wilt u zich aanmelden voor deze en andere nieuwsbrieven met onderwijs gerelateerde inhoud? Meld u dan aan via onze website.

Ortho Consult | Koningshof 8, 5688 GD Oirschot | 0499-84 16 19 | info@orthoconsult.nl