Indien deze nieuwsbrief niet juist wordt gepresenteerd, kunt u hier de webversie bekijken.

Ortho Inside
Ortho Inside maart 2012

Allemaal kijken we verlangend uit naar de eerste zonnestralen van deze lente. De krokussen komen weer boven de grond en de winterjassen kunnen weer in de kast. Ook bij Ortho Consult is de lente aangebroken, een tijd vol nieuwe plannen en ideeën. In deze Ortho Inside houden we u graag op de hoogte van deze ontwikkelingen. Veel leesplezier!

Ernstige storing aan ons antwoordnummer!

Tot onze schrik hebben we ontdekt dat sinds 5 februari 2012 de verwerking van poststukken via ons antwoordnummer 1028 volledig misloopt. Geen enkel poststuk is na die datum nog aangekomen op ons kantoor. Heeft u zich sinds februari via een antwoordkaart ingeschreven voor bijvoorbeeld het Nationaal congres leerlingbegeleiding of de tweejarige opleiding contextuele leerlingbegeleiding dan bestaat er een grote kans dat wij hier niet van op de hoogte zijn. Lees het volledige nieuwsbericht op onze site zodat wij uw inschrijving alsnog goed kunnen verwerken »

Nationaal congres leerlingbegeleiding 2012!

Op zaterdag 17 maart organiseert Congres Content voor de derde keer het Nationaal congres leerlingbegeleiding in Zeist. Een dag vol nieuwe kennis en ervaringen voor iedereen die leerlingbegeleiding een warm hart toedraagt. Een dag met een ruime keuze uit tientallen praktische workshops van gerenommeerde deskundigen vanuit verschillende expertises. Er zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar. Schrijf je nu nog in en doe kennis en ervaring op die meteen toepasbaar is in de dagelijkse praktijk »

Opleiding Trainer LLB

De data voor de opleiding Trainer leerlingbegeleiding 2012-2013 zijn bekend. In september gaan we voor de tweede maal van start met deze opleiding. De opleiding is bedoeld voor (leerling)begeleiders, in en buiten het onderwijs, die hun begeleidingservaring willen gebruiken als basis voor een effectief trainerschap. De opleiding bestaat uit vier modules. We werken met ervaren toptrainers die, zeker ook in het segment leerlingbegeleiding, hun sporen ruimschoots hebben verdiend. Na afloop van de opleiding kunt u aan het werk als trainer leerlingbegeleiding. Lees hier voor meer informatie »

Werkmaterialen websites

Zoals u waarschijnlijk weet heeft Ortho Consult drie websites: www.orthoconsult.nl; www.faalangst.nl; www.voorelkementor.nl. Op al deze sites vindt u werkmaterialen die door de docenten, mentoren en leerlingbegeleiders te gebruiken zijn in de lessen en in gesprek met leerlingen. Op dit moment zijn we hard aan het werk om de websites nog overzichtelijker en gebruiksvriendelijker te maken. Ook plaatsen we regelmatig nieuwe materialen op deze sites.

Prestatiebox: een beter alternatief voor de lerarenbeurs.

Tot vorig jaar konden deelnemers aan onze tweejarige opleiding Contextuele leerlingbegeleiding het basisjaar volledig vergoed krijgen via de Lerarenbeurs. Dit jaar is er, met de afschaffing van de Lerarenbeurs, een nog betere mogelijkheid gecreëerd 'de Prestatiebox'. Het is nu mogelijk om een vergoeding te krijgen voor zowel de tweejarige opleiding als voor al onze praktijktrainingen.

Zorgcoördinator in de knel

Binnenkort, op 17 april, vindt er in Vught het praktijksymposium 'Zorgcoördinator in de knel' plaats. Voor deze middag zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Een middag die gaat over de dilemma's waar zorgcoördinatoren mee te maken kunnen krijgen. Tijdens dit praktijksymposium presenteren we concrete mogelijkheden hoe je als zorgcoördinator uit de knel kunt raken en blijven. Deskundigen zoals Aaldert van der Horst, Leendert van Genderen en Marinka Brandwijk geven deze middag antwoord op alle vragen met hun praktijkgerichte deskundigheid. Kijk op de site van Congres Content voor meer informatie en inschrijvingen »

Mentor als spil

De mentor is de spil van de begeleiding. Maar het mentoraat is ook een vak apart. Voor schoolleiders die begeleiding serieus nemen en willen investeren in hun mentoren, hebben we een aantrekkelijke actie. Als u voor 1 mei een vrijblijvend offertegesprek aanvraagt, krijgt u gratis het boek 'Energie voor elke mentor'. Onze trainer Ivo Mijland neemt dan telefonisch contact met u op, om uw trainingswensen in detail door te nemen. Kijk op onze site voor meer informatie »

Congres 'Iedereen gemotiveerd'

Iedereen gemotiveerd. Hoe doe je dat? Tijdens dit congres, dat op 29 oktober in Ede wordt gehouden, krijgt u hierop antwoorden. Een inspirerende dag waarop uw kennis wordt vergroot. Met lezingen van ervaren sprekers uit Nederland en Vlaanderen, zoals: Anton Philips (zoon van Frits), Maarten Van de Broek (Vonk en Visie), Ivo Mijland (Ortho Consult), Hans van Breukelen (ex-international Oranje en PSV) en Henry van Loon (Comedytrain), verrassende interviews en concrete mogelijkheden voor de praktijk. Kijk op de site van Congres Content voor meer informatie en inschrijvingen »

Ortho Inside

Wilt u deze digitale nieuwsbrief niet meer ontvangen op [[Emailadres]], meld u dan hier af.

Heeft u vragen, opmerkingen laat u dat dan weten door middel van een e-mail aan orthoinside@orthoconsult.nl.

Heeft u deze nieuwsbrief van een collega doorgestuurd gekregen en wilt u zich aanmelden voor deze en andere nieuwsbrieven met onderwijs gerelateerde inhoud? Meld u dan aan via onze website.

Ortho Consult | Koningshof 8, 5688 GD Oirschot | 0499-84 16 19 | info@orthoconsult.nl