Indien deze nieuwsbrief niet juist wordt gepresenteerd, kun je hier de webversie bekijken.

Mei 2015
Ortho Inside mei 2015
Ortho Inside mei 2015 De examens zijn in volle gang en het einde van dit schooljaar komt alweer in zicht. Een drukke tijd. Bij Ortho Consult zijn we vol enthousiasme bezig met het komende schooljaar: opleidingen, nieuwe trainingen, congressen en in september verschijnt de nieuwe editie van de Ortho Poster. Mooie dingen om naar uit te kijken.
Korte opleiding NLP vaardigheden vanuit een contextuele basis
Korte opleiding NLP vaardigheden vanuit een contextuele basis In april 2015 is Ortho Consult gestart met de nieuwe opleiding NLP vaardigheden vanuit een contextuele basis. NLP is gericht op communicatie en verandering. Het is een van de meest verfijnde en doelmatige methoden van dit moment. Deze nieuwe opleiding koppelt, voor het eerst in Nederland, de kwaliteiten van toe te passen NLP vaardigheden, aan de contextuele benadering. Een ijzersterke combinatie die garant staat voor een blijvend succesvolle verandering bij mensen. Door uw enorme toename van vaardigheden en inzichten, bent u werkelijk in staat om meer succes te boeken in (begeleidings)gesprekken met leerlingen, ouders en collega's. Op 17 september starten we met een tweede opleidingsgroep. >> Lees  meer en schrijf in.
Ortho Poster 2015-2016
Ortho Poster 2015-2016 In september 2015 verschijnt de nieuwe editie van de Ortho Poster. Alle praktijktrainingen en opleidingen van Ortho Consult, uiteraard ook weer met veel nieuw aanbod, en boeken van Uitgeverij Quirijn op 1 poster van handig formaat. Wij denken dat die in geen een lerarenkamer mag ontbreken. Iedere school krijgt een exemplaar toegestuurd. Wilt u deze poster persoonlijk ontvangen, stuur dan een mail naar yvonne@orthoconsult.nl en wij sturen de poster in september naar u toe.
Praktijktraining 'Echtscheiding en school'
Praktijktraining 'Echtscheiding en school' Op 3 juni start in Utrecht de tweedaagse praktijktraining 'Echtscheiding en school: schreeuw om verbinding'.
70.000 Kinderen krijgen ongevraagd te maken met echtscheiding. Tijdens deze training ontdekt u hoe u bij deze verbroken verbinding als school verbindend kunt werken met kinderen én ouders. We verkennen hoe u betekenisvol kunt zijn voor deze groep leerlingen. We leggen daarbij veel nadruk op het verschil tussen loyaliteit tussen ouders en kind en tussen kind en school. >> Lees meer en schrijf in
Nieuwe energie voor elke mentor
Nieuwe energie voor elke mentor Alweer 25 nieuwe werkvormen voor mentoruur, vergadering, training....
Onlangs verscheen deel 4 van de serie 'Energie voor elke mentor'. De vier bundels bevatten in totaal 100 sprankelende werkvormen voor mentoruur, vergadering, training en opleiding, groepsvorming, teambuilding en kennismaking en afscheid. De ideeën in deel vier, 'Nieuwe energie voor elke mentor', zijn grotendeels gebaseerd op metaforen en experimenten, die in uw begeleidingswerk voor veel heldere inzichten kunnen zorgen. >> Lees meer en bestel
Tweejarige opleiding Contextuele leerlingbegeleiding 2015
Tweejarige opleiding Contextuele leerlingbegeleiding 2015 Op 28 mei nemen 29 studenten hun diploma in ontvangst voor het succesvol afronden van de Tweejarige opleiding Contextuele leerlingbegeleiding.
Op 10 september starten we al voor de 15e keer met een nieuwe groep!
Heb jij als leerlingbegeleider/counselor/IB'er ook zo vaak vragen over wat je moet doen of wat je juist moet laten? Twijfel jij ook wel eens of je de goede dingen doet en of je de goede dingen goed doet? Wil jij nu ook eindelijk eens een diepte-investering maken als professional? Dan is deze opleiding precies wat je zoekt. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Wil je meer informatie bezoek dan onze website of stuur een mail naar info@orthoconsult.nl. Een van de opleiders, Ivo Mijland of Leendert van Genderen, nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.
Congressen en symposia 2015-2016
Congressen en symposia 2015-2016 Ook in het nieuwe schooljaar komt Congres Content weer met een aantal congressen/symposia gericht op het onderwijs. Noteer de volgende data alvast in uw agenda:

- Maandagmiddag 9 november 2015 symposium Examenvrees
- Woensdag 2 december 2015 congres Voor elke mentor. Een hele dag vol met workshops.
- Zaterdag 12 maart 2016 Nationaal Congres Leerlingbegeleiding. Zoals u van ons gewenst bent ook hier een hele dag met interessante workshops.

Houdt u de komende tijd de website Congres Content in de gaten voor alle informatie over en inschrijven voor deze boeiende dagen.
25 Studenten afgestudeerd in Utrecht
25 Studenten afgestudeerd in Utrecht Op woensdag 20 mei studeerden in totaal 25 studenten af bij Ortho Consult. De opleiding 'Professioneel mentoraat in Passend Onderwijs' werd succesvol afgerond door 13 studenten die na twaalf opleidingsdagen een flink pakket aan mentorvaardigheden heeft verzameld. Het derde opleidingsjaar contextuele methodieken, ook een opleiding van 12 dagen, werd in stijl afgesloten door 12 enthousiaste studenten.
Een paar quotes uit de eindevaluaties:
"Het was dé verdieping die ik nodig had. Top!"
"Ik ben fan van jullie. Ik kom weer terug!"
"Superdagen gehad. Wat heb ik veel mogen leren."

Volgend jaar start er voor beide opleidingen een nieuwe groep. Beide opleidingen starten op 30 september.

Vakantiesluiting
Vakantiesluiting Ortho Consult is gesloten van 20 juli tot en met 16 augustus.

Ortho Inside

Deze e-mail is verzonden aan [e-mailadres]. Wij vinden het belangrijk dat onze ontvangers onze vrijblijvende informatie op prijs stellen. Als de informatie voor jou niet (meer) relevant is of door een nieuwe functie niet meer passend is, meld je dan hier af. Je e-mailadres wordt dan direct uit de lijst verwijderd. Wil jij je collega's juist attenderen op onze informatie, dan kunnen zij zich hier aanmelden. Het adres wordt dan direct toegevoegd aan onze lijst. Heb je een inhoudelijke vraag over deze mail, stuur dan een mail naar orthoinside@orthoconsult.nl. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met je op. Wij gebruiken mailadressen alleen voor informatieverstrekking over onderwijsgerelateerde onderwerpen en verstrekken nooit persoonlijke informatie aan derden.

Ortho Consult | Koningshof 8, 5688 GD Oirschot | 0499-84 16 19 | info@orthoconsult.nl

stats