Ivo Mijland

Ivo Mijland (Oss, 1969) publiceerde al twintig boeken, waaronder ‘Ik ben toch té gek!’, 'Step your mind', ‘Energie voor elke mentor’ (vier delen), 'De kracht van klagende ouders', 'Orde gevraagd!', 'Succes met faalangst' en is co-auteur van de handboeken 'Voor elke mentor', 'Positieve groepsvorming' en 'Psychopathologie in school'.

Hij schrijft daarnaast in onderwijstijdschriften als 'Bij de Les', 'Prima VO' en 'Van 12 tot 18'. Dat wat hij schrijft, weet hij ook boeiend en verbonden over te brengen tijdens zijn trainingen en lezingen. Zijn lezing over Passend Onderwijs werd al 75 keer geboekt en wordt zeer enthousiast ontvangen.

Ivo Mijland spreekt regelmatig over leerlingbegeleiding op congressen en symposia. Hij wordt als opleider op veel scholen gevraagd vanwege zijn praktische trainingsaanpak. Daarnaast verzorgt hij diverse praktijktrainingen en is hij opleider voor de tweejarige opleiding 'contextuele leerlingbegeleiding', het derde methodiekjaar en een 7-daagse opleiding over Transactionele Analyse. Hij werkt ook als contextueel hulpverlener en contextueel supervisor VCW reg. (www.contextueelwerkers.nl).

Voorstelling 'Gekke kinderen zijn anders gewoon'

Lezing ‘Ik ben toch té gek!