Frisse start

Na een tropische julimaand en een nat augustus, hebben we in september nog heerlijk kunnen genieten van het mooie weer. Net als u zijn we met frisse moed van start gegaan dit schooljaar! Daarom hebben we de huisstijl van Ortho Consult wat opgefrist en is de website in een nieuw jasje gestoken. Steeds meer bezoekers weten de weg te vinden naar de website van Ortho Consult, onder andere voor het inschrijven voor de diverse praktijktrainingen. Het ‘artikel van de maand’ op de site wordt het meest gewaardeerd door bezoekers.

Nieuwe DVD

Vers van de pers: de nieuwe DVD ‘Faalangst en ouders’. Voor de zomervakantie zijn voor deze bijzondere productie opnames gemaakt op het Maurick College in Vught. Op de DVD is te zien hoe Ard Nieuwenbroek op heldere, warme en professionele wijze laat zien hoe je als faalangsttrainer met ouders effectief kunt samenwerken als partners.

Opleiding Contextuele leerlingbegeleiding

De tweejarige opleiding ‘Contextuele leerlingbegeleiding’ is in september gestart met maar liefst 24 deelnemers. In twee groepen van twaalf personen gaan ze de komende twee jaar onder leiding van Wim van Mulligen en Ard Nieuwenbroek aan het werk. Voor de nieuwe groep in september 2007 hebben zich inmiddels al drie deelnemers ingeschreven. We verwachten dan wellicht met drie groepen te kunnen starten.

 Uitgeverij Quirijn

Wie op zoek is naar een boek op het gebied van faalangst, sociale vaardigheden of tienminuten gesprekken, kon tot voor kort online bij Ortho Consult terecht. Door de explosieve groei is de boekhandel van Ortho Consult per 1 oktober opgegaan in uitgeverij Quirijn, een zusteronderneming van Ortho Consult. Uitgeverij Quirijn bestaat al drie jaar en is succesvol met handboeken en praktijkboeken, zoals het handboek ‘Voor elke mentor’. Alle info is ook te vinden op www.uitgeverij-quirijn.nl

Ja-maar, ik ben wel leraar

Maandag 12 maart 2007 is een bijzondere dag. Dan vindt in de Jaarbeurs in Utrecht het landelijke congres ‘Ja-maar, ik ben wel leraar’ plaats met Ja-maar boegbeeld Berthold Gunster. Gunster gaat die dag aan het werk met schoolleiders, docenten en leerlingen om te zoeken naar onderwijs zonder te veel Ja-maar. Bijzondere gasten op dat congres zijn Hennie van der Most (multimiljonair zonder vrijwel enig onderwijs te hebben genoten), de zangeres Hind en judokampioen Dennis van der Geest. Tijdens het congres wordt een nieuw boek gepresenteerd van uitgeverij Quirijn, met als titel ‘Ja-maar, ik ben wel leraar’. Bij het boek zit  ook een toolkit, waarmee scholen direct praktisch aan de slag kunnen. Na de herfstvakantie wordt de congresfolder verstuurd.

Supervisie

Veel scholen kennen Ortho Consult van de praktijktrainingen, maar daarnaast geeft Ortho Consult ook supervisie aan individuele schoolleiders, docenten en OOP’ers. Soms bij een (dreigende) burnout, maar ook als investering in de toekomst. Meer info over werkwijze en/of kosten: bel Nell Vijverberg (0411-602 708).  Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u deze digitale nieuwsbrief niet meer ontvangen, laat u dat dan weten door middel van een e-mail aan orthoinside@orthoconsult.nl


Ortho Consult | De Hofstad 14, 5296 NK Esch | 0411 602 708 | info@orthoconsult.nl