Voorjaarsreiniging!

Wij kunnen ons de geur van de grote schoonmaak nog herinneren. Zodra de eerste krokussen en de fitis verschenen werd het complete huis in een wervelende storm van schoonmaakwoede gereinigd. Reinigen lijkt bij het voorjaar te horen. Vastentijd of sapkuren leiden tot een lichamelijke schoonmaak. Wij van Ortho Consult zetten de geestelijke voorjaarsreiniging in met nieuwe activiteiten.

Provocatief

Doe het eens anders. Niet meer van hetzelfde. Provocatieve coaching is een andere aanpak die je kan helpen beweging in begeleiding te krijgen. Op woensdagmiddag 9 april is in Utrecht het middagsymposium provocatieve coaching. Jan Ruigrok gaat dan samen met de (inter)nationaal bekende Jaap Hollander met deelnemers aan het werk. Een buitenkans om deze effectieve benadering eens te verkennen. Mocht je meteen al de diepte in willen dan is de training provocatieve coaching ook een uitdagende optie. Meer info: www.congres-content.nl

Voorjaar in Zuid Afrika

Houdt u ook zo van het voorjaar... dan is dit een unieke kans om twee keer voorjaar te beleven in 2008. Ortho Consult biedt een prachtige, zestiendaagse voorjaarsreis aan naar Zuid Afrika (oktober-december) ter plekke gekoppeld aan intense supervisie van Ard Nieuwenbroek. Ook worden twee scholen bezocht: een in de sloppenwijk en een opvangschool voor dakloze jongens. Een nieuw aanbod, waarbij ook voor de meereizende partner een interessant programma is gemaakt.

Mentortest
2
2

Hoeveel voorjaarsreiniging is er bij mentoren nodig? Op de mentorsite www.voorelkementor.nl staat sinds kort een heuse mentortest waarbij iedere mentor kan testen hoe de stand van zaken is wat betreft de eigen kwaliteit als mentor. Een verfrissende test die je weer even op scherp zet. Ook leuk om samen met een college te maken of als team.

Nieuw boek
1
1

Danielle Vogels staat bekend om haar prachtige boeken waarin kinderen vertellen over hun problemen. Eind april verschijnt bij onze uitgeverij Quirijn haar nieuwste boek 'Mishandelde kinderen’ met emotionele getuigenissen, die ons als begeleiders weer eens op scherp zetten om deze groep leerlingen toch vooral serieus te nemen. Dit boek kwam tot stand in samenwerking met het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling en werd bekroond met de Nationale Kinderkroon Publieksprijs voor het meest bijzondere van de honderden projecten die de Stichting Kinderpostzegels Nederland in 2007 financierde. Het boek is nu al te bestellen.

Middagsymposium kindermishandeling

Op woensdagmiddag 23 april organiseert Ortho Consult in samenwerking met Congres Content een middagsymposium in Utrecht waarbij het accent ligt op de manier waarop je in school mishandelde leerlingen kunt signaleren en wat je daarna als begeleider kunt en moet doen. Roely Drijfhout van het Advies en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) en de Utrechtse jeugdarts Ben Rensen verzorgen die middag indringende lezingen. Vanuit Ortho Consult is klinisch psycholoog en familietherapeut Wim van Mulligen dit symposium actief met een boeiend betoog: ‘Kindermishandeling en school: een verstrengeling van belangen?’ . Meer info of inschrijven: www.congres-content.nl

RSS-feeds

Op al onze sites staat is het sinds kort mogelijk om je gratis te abonneren op RSS-feeds. Zo blijf je altijd voorjaarsfris want bij iedere toevoeging van iets nieuws op een site krijg je hiervan automatisch bericht. Een handige service om up-to-date te blijven met al het nieuws dat Ortho Consult heeft te bieden. Kijk hier voor meer informatie.

OOP

Het stuit ons vaak tegen de borst te merken hoe leden van het OOP op veel scholen worden achtergesteld in professionalisering. Alsof alleen schoolleiding en docenten hun kennis en vaardigheden moeten bijhouden. Na ons succesvolle OOP-symposium bieden we nu leden van het OOP een speciale praktijktrainingsdag aan met als titel ‘OOP in contact met ouders’. Het is een echte doe-training onder begeleiding van Ivo Mijland en wordt gegeven in Utrecht.


Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u deze digitale nieuwsbrief niet meer ontvangen, laat u dat dan weten door middel van een e-mail aan orthoinside@orthoconsult.nl

Ortho Consult | De Hofstad 14, 5296 NK Esch | 0411 602 708 | info@orthoconsult.nl