Emoties

De afgelopen week was er weer eens zo’n dag op het kantoor van Ortho Consult. De bestelde enveloppen niet op tijd geleverd, twee afspraken zonder afzeggen vergeten, een telefoonstoring, en tenslotte de verwarmingsketel die het begeeft. Ik verklap geen geheimen door te melden dat binnen het kantoor op dat moment de negatieve emoties overheersen. Natuurlijk: niet professioneel, maar we blijven ook mensen! Hoe is het met uw emoties, zo halverwege het voorjaar en bijna tegen het einde van het schooljaar?

Middagsymposium Orde gevraagd! (maandag 2 juni 2008)

Als er één thema vaak veel emoties oproept in school is het wel het thema ‘orde’. Door sommigen verguisd als ‘ouderwets’ wordt echter steeds duidelijker dat veel leerlingen en leraren snakken naar een effectieve orde, en dan wel op basis van gezag en niet op macht. Samen met Congres Content organiseert Ortho Consult op maandag 2 juni 2008 in Utrecht een middagsymposium, waar op een vooral praktische manier verkend wordt welke thema’s bij orde, op basis van gezag, nu belangrijk zijn. Maya Bakker, Jan Ruigrok en Ivo Mijland zijn daarbij de boeiende inleiders. Uiteraard komt er ook een leerling aan het woord. Deze middag is vooral interessant voor docentcoaches en docentbegeleiders, opleiders en stagebegeleiders. Zeker als voorbereiding op het nieuwe schooljaar! Inschrijven kan via www.congres-content.nl.

Nieuw boek ‘Orde gevraagd!’

Tijdens het symposium ‘Orde gevraagd’ verschijnt er een praktijkboek met dezelfde titel, geschreven door Ivo Mijland. Hij werkt twaalf thema’s uit die voor het opbouwen en handhaven van orde in de klas belangrijk zijn. Het boek is nu al te bestellen en wordt op 3 juni 2008 verstuurd. www.uitgeverij-quirijn.nl

Examenvrees

Examenvrees is jaarlijks de grootste emotie van veel leerlingen, ouders en hun leraren. Op onze site www.faalangst.nl besteden we ieder jaar bijzondere aandacht aan het beheersen van examenvrees. Met deze keer als noviteit een vrij te downloaden pdf-bestand met to do’s en to don’ts voor eindexamenkandidaten. Begeleiders kunnen deze hulpkaarten ook tegen een speciale aanbiedingsprijs in full colour laten drukken, zodat ze kunnen worden uitgedeeld ter voorbereiding op het eindexamen.

Ivo Mijland was op maandag 7 april te zien in het programma regionieuws, van RTV10, waar hij vertelde over de examenkaart. Via deze link kunt u het programma zien, wel even maandag 7 april aanklikken.

Kindermishandeling

We krijgen veel emotionele reacties op ons aanbod van het middagsymposium over kindermishandeling op woensdagmiddag 23 april in Utrecht. Veel verhalen van (jong) volwassenen die ons mailen over hun eigen kinderleed, dat in veel gevallen op school niet werd gezien. Het boek van Danielle Vogels dat die middag verschijnt is al volop in de belangstelling geweest bij de media. Wilt u nog naar het symposium komen? Schrijf dan nu snel in, we hebben die middag nog een twintigtal plaatsen over!
www.congres-content.nl

Provocatieve coaching

Voor een impressie van ons uiterst succesvolle middagsymposium over provocatieve coaching op 9 april kunt u terecht op de site van Congres Content (www.congres-content.nl). Een meer dan volle bak aan deelnemers, eigenlijk was La Vie te klein!

Jan Ruigrok geeft, mede door dit succes, een extra driedaagse praktijktraining rond Provocatieve Coaching, en wel op 21 en 30 mei en 9 juni in Utrecht. Meer info: www.orthoconsult.nl

Psychopathologie

In de evaluaties van de praktijktraining ‘Psychopathologie in school’ zit veel emotie. Deelnemers zijn geraakt door de intensiteit van de door Wim van Mulligen verzorgde training en geven aan veel te herkennen in de eigen schoolsituatie. Door de overvloed aan inschrijvingen is er een extra driedaagse training ingelast en wel op 23 mei, 5 juni en 17 juni 2008, in Utrecht. Meer info www.orthoconsult.nl

 


Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u deze digitale nieuwsbrief niet meer ontvangen, laat u dat dan weten door middel van een e-mail aan orthoinside@orthoconsult.nl

Ortho Consult | De Hofstad 14, 5296 NK Esch | 0411 602 708 | info@orthoconsult.nl