Indien deze nieuwsbrief niet juist wordt gepresenteerd, kunt u hier de webversie bekijken.

Ortho Inside
Nieuwe ronde: nieuwe kansen!

Terug van Texel, de Veluwe, Zuid Afrika of Groenland… het schooljaar gaat weer beginnen. Een nieuwe ronde vol professionele uitdagingen, hopen we. Want wat is het leven zonder uitdagingen? Wij van Ortho Consult willen u ook in dit kersverse schooljaar van dienst zijn met onze trainingen, congressen, nieuwe boeken en coaching. Zodat uw uitdagingen ook kansrijker worden!


Tweejarige opleiding naar een record

Op dinsdag 8 september start een nieuw opleidingsjaar van onze tweejarige opleiding ’Contextuele leerlingbegeleiding’. Met een nieuw record: we starten met drie eerstejaars opleidingsgroepen. Maya Bakker is de derde opleider, naast de opleiders van het eerste uur, Wim van Mulligen en Ard Nieuwenbroek. We zijn blij en trots met drie groepen. Het bewijst dat contextuele leerlingbegeleiding in Nederland groeit en bloeit!


Nieuwe praktijktrainingen

Iedereen die werkt in het onderwijs komt nieuwe uitdagingen tegen. In onze praktijktrainingen willen we kennis en vooral vaardigheden aanreiken om deze kansrijke uitdagingen op te kunnen pakken. De nieuwe aanbodfolder met maar liefst 25 trainingen wordt begin september op 4500 adressen afgeleverd en is ook zichtbaar op onze site. Nieuwe trainingen zijn dit schooljaar: Genieten van je mentoruur, Orde gevraagd!, Verdieping gespreksvaardigheden en Leerlingen met autisme.

Handboek Voor elke mentor: achtste druk!

Hoe snel kan een boek gaan? Eind mei was er nog genoeg voorraad, maar aan het einde van het schooljaar bestelden veel schoolleiders grote hoeveelheden tegelijk om zo de nieuwe mentoren ook te kunnen voorzien van dit bijzondere handboek 'Voor elke mentor'. Dus is inmiddels de achtste druk in Esch afgeleverd en nadert het totaal aantal verkochte exemplaren de magische grens van 15000.


Autisme op school

Het wordt steeds duidelijker dat geen enkele school het thema ‘Autisme’ kan negeren. Het onderwerp krijgt gelukkig ook steeds meer aandacht. De leerlingen die hiermee worstelen verdienen dat dan ook. Ortho Consult is er bijzonder trots op dat we Martine Delfos bereid hebben gevonden vanuit haar onbetwiste kwaliteit voor ons een symposium te willen verzorgen met als titel ‘Autisme op school’. Delfos kennende wordt het een topdag waar nog lang over na zal worden gepraat. Het symposium vindt plaats in Driebergen op maandag 3 november en er is plaats voor maximaal 300 deelnemers. Kijk hier voor meer informatie en inschrijven.


Nog een keer: Autisme op school

Naast het symposium schrijft Martine Delfos voor onze uitgeverij Quirijn maar liefst twee boeken over hetzelfde onderwerp. Het eerste boek richt zich vooral op het basisonderwijs terwijl het tweede boek zich concentreert op het voortgezet onderwijs. Beide boeken verschijnen op 3 november en zijn nu al vooruit te bestellen. Een praktijkboek dat mentoren, leraren en leerlingbegeleider de kans geeft om de uitdaging ‘Autisme’ met succes aan te kunnen gaan!

Autisme op school deel 1: basisonderwijs

Autisme op school deel 2: voortgezet onderwijs

Nieuwe collega’s?

Hoeveel nieuwe collega’s heeft u deze week verwelkomd? Deze nieuwe collega’s vragen om een bijzondere investering. Ongetwijfeld gaan docentbegeleiders, na de introductie, stevig met hun nieuwe collega’s aan het werk. Ons nieuwe boek ‘Orde gevraagd’, verschenen op 2 juni 2008 en nu al in tweede druk, geeft docentbegeleiders en uw nieuwe collega’s concrete tips en basisgedachten van hoe je als leerkracht orde krijgt en houdt in je klas. Niet op basis van macht maar juist op basis van gezag! Bij de start van dit nieuwe schooljaar geven we u, tot eind september, een speciale startkorting.


Ortho Inside

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u deze digitale nieuwsbrief niet meer ontvangen, laat u dat dan weten door middel van een e-mail aan orthoinside@orthoconsult.nl

Ortho Consult | De Hofstad 14, 5296 NK Esch | 0411 602 708 | info@orthoconsult.nl