Indien deze nieuwsbrief niet juist wordt gepresenteerd, kunt u hier de webversie bekijken.

Ortho Inside
Even wennen...

Het schooljaar is nu voor iedereen echt begonnen! Leerlingen zijn alweer gewend aan nieuwe leerkrachten en bijna alle roosters zijn inmiddels definitief. Bent u ook al weer gewend?

Nieuwe praktijktrainingen

Het is ook voor ons even wennen: de nieuwe praktijktrainingen in ons aanbod. Spannend of er belangstelling voor is. En als er voldoende deelnemers zijn: hoe ziet het programma eruit en hoe gaan de deelnemers daar op reageren. Nieuwe praktijktrainingen zijn onder andere 'Basistraining contextuele leerlingbegeleiding' (volgeboekt), 'Ik als begeleider en leider' (nog plaats in januari), 'Examenvrees in school' (nog enkele plaatsen in januari) en 'Gamers zijn geen losers' (25 maart 2010).

Tien jaar

Deze maand is het tien jaar geleden dat Ortho Consult is gestart. Een jubileum dat we samen met u willen vieren. Al onze boeken en DVD’s zijn tot half oktober 2009 met 10% korting te koop op www.uitgeverij-quirijn.nl. Je moet dan wel de code 10JAAR invullen. Ook geven we waardecoupons cadeau die honderden euro’s korting geven als je op de eigen school een praktijktraining inkoopt van Ortho Consult. Tot 30 oktober kun je zo’n persoonlijke waardecoupon aanvragen.

Symposium met veel actie

Woensdag 7 oktober genoot een volle zaal deelnemers van het symposium over positieve groepsvorming. Een middag vol actie en met veel opbrengsten. Lees de impressie en kijk naar enkele van de getoonde illustratieve filmpjes.

Dagelijks nieuws op de sites

Met grote regelmaat plaatsen we op onze sites nieuwsberichten rond begeleiding. Dat doen we in samenwerking met Sipke Kloosterman, de internet onderwijsman van Nederland. Blijf geinformeerd en kijk regelmatig naar de nieuwsberichten op www.orthoconsult.nl, www.voorelkementor.nl en www.faalangst.nl

Nieuwe trainers

Met ingang van dit schooljaar verwelkomen we vijf nieuwe trainers die voor Ortho Consult trainingen gaan verzorgen. Trudi Rijks, Jac. Giesen, Leendert van Genderen en Petra Nijdam zijn de komende maanden vooral actief in het uitvoeren van mentortrainingen op scholen in het land. Pieter Jansen is vooral actief in het basisonderwijs. Ze hebben er veel zin in en wij zijn blij met hun vakkundige versterking!

Ze zeggen dat ik gek ben!

Op dinsdagmiddag 3 november organiseren we samen met Congres Content een baanbrekend middagsymposium over psychopathologie in school. De belangstelling is inmiddels zo groot dat we hebben moeten uitwijken naar een grotere locatie. We hebben de congresruimte van de Brabanthallen in Den Bosch kunnen vastleggen om  te voorkomen dat we nu al potentiële deelnemers moeten teleurstellen. Ook inschrijven?

Websites

We komen er eerlijk voor uit: regelmatig kijken we naar de cijfers die aangeven hoeveel bezoekers we op onze websites ontvangen. Het afgelopen schooljaar heeft een van onze sites een record gebroken. Op www.faalangst.nl  hebben in het afgelopen schooljaar maar liefst 32.400 mensen een kijkje genomen. We doen er alles aan ook dit schooljaar een nieuw record te vestigen. Zo worden alle sites iedere week ververst met actueel begeleidingsnieuws. Benieuwd naar de andere sites? Dat zijn www.orthoconsult.nl en www.voorelkementor.nl. Welkom!

Ortho Inside

Wilt u deze digitale nieuwsbrief niet meer ontvangen, meld u dan hier af.

Heeft u vragen, opmerkingen laat u dat dan weten door middel van een e-mail aan orthoinside@orthoconsult.nl.

Heeft u deze nieuwsbrief van een collega doorgestuurd gekregen en wilt u zich aanmelden voor deze en andere nieuwsbrieven met onderwijs gerelateerde inhoud? Meld u dan aan via onze website.

Ortho Consult | De Hofstad 14, 5296 NK Esch | 0411 602 708 | info@orthoconsult.nl