Indien deze nieuwsbrief niet juist wordt gepresenteerd, kunt u hier de webversie bekijken.

Ortho Inside
Ortho Inside Oktober 2012

Inmiddels zijn alle scholen in Nederland weer begonnen. Ook bij Ortho Consult zijn we alweer vol enthousiasme aan de slag met opleidingen, praktijktrainingen en het organiseren van drie interessante en praktijkgerichte congressen.

Nieuw! De Ortho Courant

Op 1 september 2012 is het eerste nummer verschenen van de Ortho Courant. Deze krant biedt de lezer bruikbare praktijkartikelen, de laatste informatie over trainingen en opleidingen en de nieuwste boekreleases. Ook leest u alles over onze congressen van het nieuwe schooljaar. Wilt u de Ortho Courant ook gratis ontvangen? Stuur een email met daarin uw adresgegevens naar yvonne@orthoconsult.nl

Tweejarige praktijkopleiding Contextuele leerlingbegeleiding 2012-2014

Voor het derde opeenvolgende jaar is onze tweejarige opleiding 'Contextuele leerlingbegeleiding' helemaal volgeboekt! Op 11 september zijn we gestart met dertig eerstejaars deelnemers. Inschrijving voor de opleiding die start in het schooljaar 2013-2014 is vanaf nu mogelijk op onze website »

Congres 'Iedereen gemotiveerd'

Iedereen gemotiveerd. Hoe doe je dat? Tijdens dit congres, dat op 29 oktober in Ede wordt gehouden, krijgt u hierop antwoorden. Een inspirerende dag waarop uw kennis wordt vergroot. Met lezingen van ervaren sprekers uit Nederland en Vlaanderen, zoals: Anton Philips (zoon van Frits), Maarten Van de Broek (Vonk en Visie), Ivo Mijland (Ortho Consult), Hans van Breukelen (ex-international Oranje en PSV) en Henry van Loon (Comedytrain), verrassende interviews en concrete mogelijkheden voor de praktijk. Er zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar. Schrijf je nu nog in en doe kennis en ervaring op, die meteen toepasbaar is in de dagelijkse praktijk »

Opleidingen

Zoals u waarschijnlijk wel weet biedt Ortho Consult diverse opleidingen aan. Wat kunt u dit schooljaar van ons verwachten?

Contextueel plusjaar start 14 januari 2013
Een derde opleidingsjaar voor gecertificeerde contextuele (leerling) begeleiders die hun handelingsbekwaamheid binnen de schoolmuren willen vergroten en daartoe het mandaat hebben. In dit jaar staat het contextuele handelen binnen (leerling)begeleiding centraal. Kijk op de website voor meer informatie »

Basisopleiding Trainer Leerlingbegeleiding start 14 december 2012
De opleiding is bedoeld voor (leerling)begeleiders, in en buiten het onderwijs, die hun begeleidingservaring willen gebruiken als basis voor een effectief trainerschap. Er is een toenemende belangstelling om leraren en mentoren te scholen in het groeiende veld van leerlingbegeleiding. Kijk op de website voor meer informatie »

Contextueel leidinggeven - basisopleiding start 13 maart 2013
Wie leiding geeft in het onderwijs, draagt een aparte verantwoordelijkheid voor collega's. Dat wordt vooral duidelijk als het misloopt. Als leraren burn-out raken, buitensporig veel weerstand geven of onvoldoende kwaliteit leveren wordt van een leidinggevende verwacht daarmee om te kunnen gaan en een preventief klimaat te scheppen. Deze basisopleiding geeft leidinggevenden een aanvullende kijk op leiding geven: de contextuele benadering. Kijk op de website voor meer informatie »

Nieuw! De motivatiewaaier

Op 29 oktober verschijnt een nieuw boek van Ivo Mijland. Deze keer niet in boekvorm, maar als waaier. Op 60 kaarten vind je theorie, tips, werkvormen, overwegingen, metaforen, beeldenÖ Een aantrekkelijk product voor elke leerkracht, die op zoek is naar inspiratie voor motivatie. Bekijk hier de handige tool voor elke leerkracht » .

Kennismakingsworkshop contextuele leerlingbegeleiding in Passend Onderwijs

In het kader van passend onderwijs zijn scholen volop in beweging. Hoe zorgen we er voor dat alle gediagnostiseerde leerlingen een plek krijgen in de school. Wie gaat de begeleiding reguleren? Hoeveel begeleiding zetten we op elke leerling? Om op deze veelgestelde vragen een verrassend en out-of-the-box antwoord te krijgen, biedt Ortho Consult in de maanden oktober en november een verrassend middagprogramma bij u op school: contextuele leerlingbegeleiding in passend onderwijs. Klik hier voor meer informatie over de kennismakingsworkshop ».

Symposium 'Machomannetjes in school'

Op woensdag 21 november vindt in de Jaarbeurs te Utrecht het symposium ‘Machomannetjes in school’ plaats. Deze middag staat onder leiding van Hans Kaldenbach. Op een praktische, interactieve en enthousiaste wijze neemt hij u mee in de wereld van cultuurverschillen, 'straatcultuur' en korte lontjes. Wat is straatcultuur? Hoe motiveer en stel je grenzen bij jongeren met 'straat'gedrag? Hoe kan je concreet reageren op intimidaties en bedreigingen? Wat als ze je pakken op je kwetsbare kanten? Een kleine greep uit een boeiende middag. Kijk hier voor meer informatie en inschrijven ».

Interne verbouwing Ortho Consult

Op onze eigen locatie in Oirschot hebben we afgelopen maand een kleine interne verbouwing achter de rug. De trainingsruimte is vergroot zodat er groepen tot maximaal 14 personen op een comfortabele wijze een training kunnen volgen. Tevens is er voorzien in een extra spreekruimte voor individuele gesprekken met cliŽnten.

Ortho Inside

Wilt u deze digitale nieuwsbrief niet meer ontvangen op [[Emailadres]], meld u dan hier af.

Heeft u vragen, opmerkingen laat u dat dan weten door middel van een e-mail aan orthoinside@orthoconsult.nl.

Heeft u deze nieuwsbrief van een collega doorgestuurd gekregen en wilt u zich aanmelden voor deze en andere nieuwsbrieven met onderwijs gerelateerde inhoud? Meld u dan aan via onze website.

Ortho Consult | Koningshof 8, 5688 GD Oirschot | 0499-84 16 19 | info@orthoconsult.nl