Makkelijker kunnen we het niet maken, wel leuker

Makkelijker kunnen we het niet maken, wel leuker
€ 12,34

‘Onderwijs hoeft toch niet alleen maar leuk te zijn?’ Die uitspraak hoorde Ivo Mijland tijdens een van zijn trainingen aan docenten. Om te begrijpen wat deze docent bedoelde, besloot hij te googelen op ‘onderwijs hoeft niet leuk te zijn’ en stuitte daarbij op een kritische tweet van Andrew Percival, die een ludieke aanval opent op het invoeren van plezier in de les: ‘Na uren is Roger eindelijk klaar met zijn huiswerk: de tafel van vijf aan zijn buurvrouw communiceren in morsecode. Eerder schreef hij een rap over de tafel van drie en legde hij met pasta de tafel van vier. Maar ondanks dit alles weet Roger nog steeds niet wat drie keer vier is; zijn leraren snappen er niets van.’

Dit boek gaat niet over die vorm van leuk. Dit boek gaat namelijk niet over leuk doen maar over leuk zijn. Dit boek gaat niet over hoe je met pepernoten het alfabet legt, of hoe je met een YouTubefilmpje orde houdt in de bovenbouw van het vmbo. Dit boek gaat over het wezenlijkste onderdeel van menselijke relaties: elkaar leuk vinden om je samen te kunnen ontwikkelen. Dit boek gaat over het middel leuk, de moeilijke leuk. Het is de leuk die gaat over je attitude, je zijn.

In dit boek helpt Ivo Mijland je die variant van leuk in 8 etappes onder de knie te krijgen. Als het je lukt om het wezenlijke contact met leerlingen onder de knie te krijgen, belooft de auteur dat het uiteindelijk makkelijker wordt om niet alleen de leukste, maar ook de beste leraar van de school te worden.
 

Tweede druk, 132 pagina's

Bekijk een inkijkexemplaar »

Bekijk de recensie van Onderwijsmagazine Schooljournaal »

Bekijk de recensie van Onderwijsenzo.com | JANUARI 2019 »

Bekijk de recensie in NAAR SCHOOL N0 17 | FEBRUARI 2019 »

Bekijk de recensie in NVOX | FEBRUARI 2019 »

Bekijk de recensie in Onderwijsdatabank.nl »

Bekijk de recensie van LBBO Beter Begeleiden Maart 2019 »

Bekijk de recensie van romnieuws»

Bekijk de recensie van nbd biblion - maart 2019 »

Bekijk de recensie van Wij-leren »

Bekijk de recensie van Bij de Les oktober 2019  »