Hoera, ik sta voor de klas!

Hoera, ik sta voor de klas!
€ 14,95

De laatste jaren wordt er steeds vaker negatief gesproken over werken in het onderwijs. De salarissen zijn te laag, de werkdruk is te hoog, de constante veranderingen zijn niet bij te benen, de klassen zijn te groot, de kinderen zijn te lastig en de ouders staan niet naast maar tegenover de leraar.

Hoewel we ons realiseren dat voor al deze punten veel te veel voorbeelden te vinden zijn dat het inderdaad ingewikkeld is in het onderwijs, vinden wij het tijd om de positieve verhalen die er ook zijn weer te gaan vertellen. We legden een groep mensen de vraag voor: vertel ons jouw herinnering waaruit blijkt dat er op scholen prachtige dingen gebeuren. Verhalen vanuit het perspectief van de leraar, maar ook mooie verhalen met herinneringen aan die ene leraar of lerares die het verschil maakte.

We werden overstroomd met verhalen, die aanzetten tot een lach en een traan. In deze bundel hebben we de 50 leukste inzendingen gebundeld, omdat wij vinden dat deze verhalen verteld moeten worden. Laat je inspireren door de kracht en laat je motiveren door de soms verbluffende eenvoud. In de hoop dat meer en meer gezegd wordt, ondanks alles, of misschien wel dankzij alles: “Hoera, ik sta voor de klas!” 

Zesde druk, 154 pagina's.

Bekijk hier de inhoudsopgave »

Bekijk een inkijkexemplaar »

Bekijk hier de recensie van nbd biblion »