Van examenvrees naar examenfeest WERKBOEK

Van examenvrees naar examenfeest WERKBOEK
€ 10,95

Elk jaar gaan ruim 200.000 leerlingen op examen in Nederland. Ruim een kwart bouwt rondom dat examen een vervelende spanning op. De angst heeft soms verregaande gevolgen voor de resultaten. Leerlingen met voldoende kennisniveau zakken dan tegen alle verwachtingen in.

Uitgeverij Quirijn heeft een werkboek ontwikkeld dat examenkandidaten een steuntje in de rug kan bieden in de periode die vooraf gaat aan het examen.

Uiteraard is dit werkboek ook uitstekend te gebruiken voor de aanpak van andere vormen van faalangst. Op je werk, in de auto, in de brugklas, bij een bedrijfspresentatie en op alle andere plekken waar jij iets moet laten zien aan een ander.

Het werkboek is is ook verkrijgbaar in combinatie met het praktijkboek ‘Van examenvrees tot examenfeest’. In het praktijkboek geeft Kim Oonk een mooi inzicht over examenvrees. Het is in veel gevallen namelijk een irreële angst. Het ontbreekt aan daadwerkelijk gevaar. Zo werkt het ook bij angst voor spinnen. Schrok u van de cover? Kan die cover bijten? Loopt u een risico? Nee, de spin is een ongevaarlijk wezen. Op papier, maar ook in het echt. Examens zijn ook ongevaarlijk voor de mens. Er is geen dreiging, maar een kans. Een kans op een examenfeest. Dit boek helpt docenten, trainers, ouders en leerlingen de kans op dat feest te vergroten. 

Werkboek: Derde druk, 81 pagina's.

Bekijk hier de inhoudsopgave »

Bekijk een inkijkexemplaar van het praktijkboek »

Bekijk een inkijkexemplaar van het werkboek »

Bekijk hier de recensie van opvoedadvies.nl »