Ga terug

Hechting in de klas

Moeite hebben met gezag, slecht aanvoelen wat (on)gepast gedrag is, belemmering in de ontwikkeling, lichamelijke klachten,  geen vertrouwen hebben in anderen of zichzelf: het kunnen allemaal signalen zijn  die  wijzen op een onveilige hechting van  je leerling. Ongeveer 35 % van de kinderen (en volwassenen) is niet veilig gehecht. Deze kinderen hebben we in de klas. Onbewust zorgt het beschadigd basisvertrouwen van de leerling voor een negatieve interactiestijl. Voor een docent is het vaak lastig om met deze leerlingen om te gaan en onze goedwillende interventies werken nogal eens tegengesteld. In deze training gaan we in op de verschillende hechtingsstijlen en hoe dit invloed kan hebben op school. We onderzoeken  wat je op school kunt doen om beschadigd vertrouwen weer op te bouwen en hoe je daarmee van betekenis kunt zijn voor het kind en hoe je constructief kunt samenwerken met ouders.

Hechting in de klas
Inclusief

werkmateriaal, koffie/thee, fruit en een uitgebreide lunch.

Voor wie?

Mensen die voor de klas staan op scholen: leerkrachten PO en docenten/mentoren VO

Inschrijfvoorwaarden

Tot drie maanden voor aanvang van de praktijktraining kun je, uitsluitend schriftelijk, kosteloos annuleren. Bij het binnen drie maanden voor de start van de praktijktraining annuleren, ben je 100% van het deelnamegeld verschuldigd. Je kunt op die termijn wel een collega jouw plaats in laten nemen.

Als je je hebt ingeschreven, krijg je altijd een persoonlijke bevestiging per e-mail. Als je binnen enkele dagen geen bevestiging hebt ontvangen, neem dan contact op met Ortho Consult (0499-841619) om te controleren of je aanmelding goed is aangekomen

Circa drie weken voor de praktijktraining Ontvang je je deelnemersbrief. Ook zal dan de factuur voor het verschuldigde inschrijfgeld worden verstuurd.

Opleidingen Staf / Trainers
Leendert van Genderen

Leendert van Genderen

Leendert werkte jarenlang op een VMBO Scholengemeenschap en heeft veel ervaring als docent, leerlingbegeleider, teamleider en zorgcoordinator.


Inschrijfformulier

Ik zou graag deel willen nemen aan:
Hechting in de klas

Factuur

Persoonlijk