Ga terug

Omgaan met rouw en verlies in je klas

We kunnen verlies niet wegnemen maar wel tot steun zijn.

In elke klas zitten leerlingen die te maken hebben (gehad)  met ingrijpende verliessituaties zoals: ziekte, scheiding van ouders, het overlijden van een dierbare of andere vormen van verlies. Verliessituaties hebben impact op leerlingen. Soms is dat goed merkbaar, maar het kan ook dat we er niet veel van zien op school. Ook bij onzichtbare worstelingen, heb je als school de opdracht om het kind echt te zien. Naast dat verliessituaties impact op de leerlingen hebben, brengt het ook iets bij ons als docenten/begeleiders te weeg wat vraagt om bij stil te staan om er juist voor de leerling en de groep te kunnen zijn. In deze tweedaagse training staan we stil bij wat verliessituaties voor een leerling betekenen, wat het van de school en onszelf vraagt en wat je in het contact met de leerling, ouders en de klas kunt doen. Naast theoretische perspectieven over rouw en verlies gaan we uiteraard ook aan slag met de praktijksituaties uit jouw school.

Omgaan met rouw en verlies in je klas
Inclusief

het boek 'Echtscheiding en school' (Leendert van Genderen en Marinka Brandwijk), werkmateriaal, koffie/thee, fruit en een uitgebreide lunch.

Voor wie?

Iedereen die met jongeren werkt

Inschrijfvoorwaarden

Tot drie maanden voor aanvang van de praktijktraining kun je, uitsluitend schriftelijk, kosteloos annuleren. Bij het binnen drie maanden voor de start van de praktijktraining annuleren, ben je 100% van het deelnamegeld verschuldigd. Je kunt op die termijn wel een collega jouw plaats in laten nemen.

Als je je hebt ingeschreven, krijg je altijd een persoonlijke bevestiging per e-mail. Als je binnen enkele dagen geen bevestiging hebt ontvangen, neem dan contact op met Ortho Consult (0499-841619) om te controleren of je aanmelding goed is aangekomen

Circa drie weken voor de praktijktraining Ontvang je je deelnemersbrief. Ook zal dan de factuur voor het verschuldigde inschrijfgeld worden verstuurd.

Opleidingen Staf / Trainers
Leendert van Genderen

Leendert van Genderen

Leendert werkte jarenlang op een VMBO Scholengemeenschap en heeft veel ervaring als docent, leerlingbegeleider, teamleider en zorgcoordinator.


Inschrijfformulier

Ik zou graag deel willen nemen aan:
Omgaan met rouw en verlies in je klas

Factuur

Persoonlijk