Ga terug

Online Positieve groepsvorming: een onderschatte noodzaak

"In positieve groepen wordt beter gepresteerd en minder gepest. Een preventieve blik op hoe je klas kunt begeleiden, vanaf dag 1."

Deze online training biedt zeer bruikbare nieuwe inzichten voor groepsleerkrachten en mentoren die ook via een digitale bijeenkomst direct positieve invloed willen uitoefenen in het groepsdynamische proces. Veel docenten en mentoren klagen over een onplezierige dynamiek, waarin er geen goede connectie lijkt te zijn tussen leerlingen en leraren. Maar er is goed nieuws. Want als dde sfeer niet positief is, kun je hem positief maken door aandacht te schenken aan positieve groepsvorming. Tijdens deze dag ga je zelf ervaren hoe de trainer deze dag werkt aan een positief leerklimaat. Uiteindelijk zul je aan het eind van de dag tools in handen hebben om met jouw klas een positieve herstart te maken. Kenmerkend voor groepen, is dat er altijd een bijzonder onbewust proces plaatsvindt tussen de individuen die samenkomen. Dit onzichtbare proces kan tot leuke en minder leuke klassen leiden. Wat niet iedereen weet, is dat je het onzichtbare proces in de groep kunt sturen door bewuste keuzes te maken binnen het proces. Deze eendaagse training gaat in op de kennis over groepsdynamieken en geeft zeer concrete handvatten om de start met je leerlingen veilig te laten verlopen. Investeren in het groepsproces is goed voor de sfeer, maar zeker ook voor het leerrendement gedurende het schooljaar.

De training vindt online plaats via Zoom. De trainingsdag start om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Je krijgt een paar dagen voor de bijeenkomst een uitnodiging voor de Zoom-meeting. De training wordt verzorgd door Ivo Mijland of Leendert van Genderen.

Online Positieve groepsvorming: een onderschatte noodzaak
Inclusief

het boek 'Handboek positieve groepsvorming' (Maya Bakker en Ivo Mijland)

Voor wie?

Iedereen die met kinderen in groepen werkt.

Inschrijfvoorwaarden

Tot drie maanden voor aanvang van de praktijktraining kun je, uitsluitend schriftelijk, kosteloos annuleren. Bij het binnen drie maanden voor de start van de praktijktraining annuleren, ben je 100% van het deelnamegeld verschuldigd. Je kunt op die termijn wel een collega jouw plaats in laten nemen.

Als je je hebt ingeschreven, krijg je altijd een persoonlijke bevestiging per e-mail. Als je binnen enkele dagen geen bevestiging hebt ontvangen, neem dan contact op met Ortho Consult (0499-841619) om te controleren of je aanmelding goed is aangekomen

Circa drie weken voor de praktijktraining Ontvang je je deelnemersbrief. Ook zal dan de factuur voor het verschuldigde inschrijfgeld worden verstuurd.

Opleidingen Staf / Trainers
Ivo Mijland en Leendert van Genderen

Ivo Mijland en Leendert van Genderen

Trainers

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata bekend voor deze training. Stuur een e-mail naar info@orthoconsult.nl, dan brengen we je op de hoogte zodra de nieuwe data bekend zijn.