Ga terug

Genderidentiteit en seksuele voorkeur

Dacht jij dat er vooral jongens en meisjes zijn met als uitzondering hier en daar een homo of lesbo. Het kan niet anders dan dat je de laatste jaren gemerkt hebt dat het niet meer zo simpel is. Het lijkt zelfs wel mode om een andere genderidentiteit of seksuele voorkeur te hebben. Een leerling kan van je vragen geen hij of zij maar hen te gebruiken als aanspreekvorm. Moet je daar als school in meegaan? En zo ja, hoe ga je constructief om met genderdiversiteit? Scholen worden meer en meer geconfronteerd met de grote diversiteit: LHBTIQAP+. Mag je er als professional anders over denken, heb je het recht om moeite te hebben met een transgender? Of moet je als begeleider misschien zelfs moeite doen om je leerling te helpen van het verlangen naar een transitie af te komen? Hoe ga je om met een leerling die zegt panseksueel te zijn?

In deze praktijktraining staat vooral centraal hoe we verbinding met elkaar maken, hoe verschillend we ook zijn en welke visie we ook hebben. We leren allereerst welke typen genderidentiteit er zijn en welke seksuele voorkeuren er kunnen spelen. Want het is in eerste instantie vooral belangrijk dat je weet wat een leerling eigenlijk zegt als een seksuele identiteit uitgesproken wordt. Daarnaast kijken we ook wat er toe doet in het contact leggen met elkaar en onze normen en waarden daarin. We leren omgaan met strikte visies, ook vanuit kerk of geloof, al dan niet opgelegd of persoonlijk beleefd. Deze training belooft een boeiende en kwetsbare zoektocht naar verbinding vanuit jezelf, met de ander en biedt praktische tools om met je ‘andere’ leerling om te gaan zonder daarbij je eigen waarden en normen in te leveren.

De praktijktraining vindt plaats in La Vie Meeting Center in Utrecht, op vijf minuten lopen van Utrecht CS. Parkeren kan in de parkeergarage direct onder La Vie. De training start om 10.00 uur en duurt tot 16.15 uur. Vanaf 9.30 staat de koffie voor je klaar.

Genderidentiteit en seksuele voorkeur
Inclusief

werkmateriaal, koffie/thee, fruit en een uitgebreide lunch.

Voor wie?

Iedereen die met jongeren werkt

Inschrijfvoorwaarden

Tot drie maanden voor aanvang van de praktijktraining kun je, uitsluitend schriftelijk, kosteloos annuleren. Bij het binnen drie maanden voor de start van de praktijktraining annuleren, ben je 100% van het deelnamegeld verschuldigd. Je kunt op die termijn wel een collega jouw plaats in laten nemen.

Als je je hebt ingeschreven, krijg je altijd een persoonlijke bevestiging per e-mail. Als je binnen enkele dagen geen bevestiging hebt ontvangen, neem dan contact op met Ortho Consult (0499-841619) om te controleren of je aanmelding goed is aangekomen

Circa drie weken voor de praktijktraining ontvang je je deelnemersbrief. Ook zal dan de factuur voor het verschuldigde inschrijfgeld worden verstuurd.

Opleidingen Staf / Trainers
Anneke Blaauwendraad

Anneke Blaauwendraad

Anneke is opleider en supervisor voor het onderwijs op basis van relatie en dialoog. Ze werkte 17 jaar op verschillende VO-scholen als docent en counselor. Ze werkt nu vanuit haar eigen bedrijf op het snijvlak van school en thuis.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata bekend voor deze training. Stuur een e-mail naar info@orthoconsult.nl, dan brengen we je op de hoogte zodra de nieuwe data bekend zijn.