Ga terug

Handelingsgericht werken in de klas

Uiteraard heeft iedere school voor ieder leerjaar en iedere onderwijssoort een curriculum: een omschrijving van waar de leerlingen tussen september en juni allemaal moeten leren en ontwikkelen. Gelukkig beseffen steeds meer scholen dat je op verschillende manieren bij je einddoel kunt komen en dat je moet differentiëren om alle leerlingen gelijke kansen te geven. Handelingsgericht werken is een methodiek die ontzettend kan helpen om heel concreet te kijken naar hoe je wat doet, niet uitgaande van het curriculum zelf maar uitgaande van de onderwijsbehoeften van ieder kind. Zodra je weet wat de behoeften zijn van de lerende kinderen, kun je ontdekken wat de onderwijsbehoeften zijn van de leerkracht of docent. Niet alleen het lerende kind staat dus centraal, ook de leerkracht doet er toe. Handelingsgericht werken helpt je vervolgens heel doelgericht te bekijken hoe je op een positieve wijze, met een hele duidelijke samenwerking met de ouders en de omgeving, jouw handelen en het handelen van anderen kunt aansturen. Handelingsgericht werken gaat uit van het welbevinden van het lerende kind, in de overtuiging dat kinderen die zich gezien voelen, succesvoller zullen zijn in het leerproces. 

De praktijktraining vindt plaats in La Vie Meeting Center in Utrecht, op vijf minuten lopen van Utrecht CS. Parkeren kan in de parkeergarage direct onder La Vie. De trainingsdagen starten om 10.00 uur en duren tot 16.30 uur. Vanaf 9.30 staat de koffie voor je klaar.

Handelingsgericht werken in de klas
Inclusief

het boek 'Handelingsgericht werken, samenwerken aan schoolsucces' (N. Pameijer), werkmateriaal, koffie/thee, fruit en een uitgebreide lunch.

Voor wie?

Mensen die voor de klas staan op scholen: leerkrachten PO en docenten/mentoren VO

Inschrijfvoorwaarden

Tot drie maanden voor aanvang van de praktijktraining kun je, uitsluitend schriftelijk, kosteloos annuleren. Bij het binnen drie maanden voor de start van de praktijktraining annuleren, ben je 100% van het deelnamegeld verschuldigd. Je kunt op die termijn wel een collega jouw plaats in laten nemen.

Als je je hebt ingeschreven, krijg je altijd een persoonlijke bevestiging per e-mail. Als je binnen enkele dagen geen bevestiging hebt ontvangen, neem dan contact op met Ortho Consult (0499-841619) om te controleren of je aanmelding goed is aangekomen

Circa drie weken voor de praktijktraining Ontvang je je deelnemersbrief. Ook zal dan de factuur voor het verschuldigde inschrijfgeld worden verstuurd.

Opleidingen Staf / Trainers
Ad van Andel

Ad van Andel

Ad heeft 36 jaar ervaring opgedaan in het voortgezet onderwijs als docent, leerlingbegeleider en schoolleider. Hij realiseert een persoonlijke en inspirerende benadering in zijn trainingen en coaching.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata bekend voor deze training. Stuur een e-mail naar info@orthoconsult.nl, dan brengen we je op de hoogte zodra de nieuwe data bekend zijn.