Ga terug

Korte opleiding NLP vaardigheden vanuit een contextuele basis

NLP is een van de meest toegepaste communicatiesystemen in, onder andere, het onderwijs. NLP is zo populair geworden omdat het ‘aha’ momenten oplevert. Sommige mensen noemen NLP ‘toveren met taal’. De naam (neuro linguïstisch programmeren) en het jargon doen soms wel erg technisch aan. Logisch en dit vraagt meteen om een verheldering. Neuro gaat over wat in onze hersenen gebeurt, linguïstisch verwijst naar taal en hoe we die gebruiken, terwijl programmeren duidt op de hardnekkige gedragspatronen die we leren en vervolgens herhalen. Nu is het woord ‘programmeren’, bij het ontstaan van NLP in de jaren 70, fout gekozen. Computers waren toen namelijk in opkomst en men dacht dat de mens een soort computer was. Niets is minder waar. Het gaat niet om programmeren, maar om het veranderen van negatieve patronen in positieve patronen in je brein zodat jij je weer goed voelt.

Een kleine soefiwijsheid over een man en een tijger:
Een man wordt achternagezeten door een hongerige tijger. Wanhopig staat hij stil.; hij draait zich om en roept tegen de tijger: “Waarom laat je me niet met rust?” Waarop de tijger antwoordt:” Waarom stop jij niet met er zo smakelijk uit te zien?”. (uit: NLP voor dummies)

NLP is gericht op communicatie en verandering. Het is een van de meest verfijnde en doelmatige methoden van dit moment. Met NLP leer je hoe je door middel van taal en communicatie invloed krijgt op onbewuste breinprocessen. Zo kun je NLP gebruiken om je beter te leren voelen, beter te leren communiceren of betere strategieën te maken in het hanteren van problemen in je leven.

Ortho Consult is er van overtuigd dat de doelmatigheid en duurzaamheid van deze NLP vaardigheden werkelijk het leven van iemand veranderen als deze vaardigheden worden gedeeld vanuit een contextuele basis.

Deze nieuwe opleiding koppelt, voor het eerst in Nederland, de kwaliteiten van toe te passen NLP vaardigheden, aan de contextuele benadering. Een ijzersterke combinatie die garant staat voor een blijvend succesvolle verandering bij mensen die uit balans zijn.

In deze opleiding richten we ons vooral op de toepasbaarheid binnen leerlingbegeleiding in het onderwijs. Met uiteraard ook winst en persoonlijke groei voor deelnemers zelf. Want ook in deze opleiding barst het van praktijk, praktijk en praktijk.

Voor wie is deze opleiding?

  • Iedereen die in het onderwijs, en daarbuiten, werkt met jongeren die uit balans zijn geraakt en toegevoegde vaardigheden wil ervaren en leren
  • Iedereen die enigszins, of meer, bekend is met de contextuele benadering
  • Iedereen die zichzelf wil ontwikkelen als mens en als begeleider
  • Iedereen die nieuwsgierig is en wil leren
  • Iedereen die zich durft open te stellen voor zichzelf en anderen in een veilige opleidingsgroep

Duur van de opleiding
Deze opleiding bestaat uit 7 dagen van 10.00 uur tot 16.15 uur, met inloop met koffie en thee vanaf 9.30 uur.

Locatie
De training wordt gegeven in La Vie Meeting Center aan de Lange Viestraat in Utrecht (boven de Bijenkorf). La Vie ligt op vijf minuten lopen vanaf Utrecht CS. La Vie beschikt over een eigen parkeergarage (betaald parkeren).

Korte opleiding NLP vaardigheden vanuit een contextuele basis
Inclusief

Het boek 'NLP voor dummies', werkmateriaal, koffie/thee, fruit en snoep en een uitgebreide lunch.

Voor wie?

Iedereen die zichzelf wil ontwikkelen als mens en als begeleider.

Inschrijfvoorwaarden

De kosten voor deze opleiding bedragen € 1.595,00. Dat is inclusief het boek “NLP voor dummies” een handzaam boek waarin de NLP in heldere taal wordt samengevat. Tijdens de opleiding krijgen de deelnemers aanbevelingen voor andere literatuur. Deze aanbevelingen kennen geen verplicht karakter en zijn vooral bedoeld voor deelnemers die op zoek zijn naar nog meer kennis over NLP. Er is plaats voor maximaal 16 deelnemers.

Annuleren van deze opleiding is kosteloos mogelijk tot drie maanden voor aanvang van de opleiding. Bij annuleren binnen drie maanden van de start van de opleiding is het volledige inschrijfgeld (€ 1.595,00) verschuldigd. Wij werken vanuit onze algemene voorwaarden.

Opleidingen Staf / Trainers
Kim Oonk

Kim Oonk

Kim heeft 17 jaar ervaring in het het onderwijs als docent, mentor en vertrouwenspersoon. Ze heeft een eigen praktijk 'In Beweging' voor onder andere pubercoaching. Al haar praktijkervaring neemt ze mee in haar trainingen.


Inschrijfformulier

Ik zou graag deel willen nemen aan:
Korte opleiding NLP vaardigheden vanuit een contextuele basis

Factuur

Persoonlijk