Ga terug

Les(s) Stress

Omgaan met angst in het onderwijs

Op scholen zijn er al enige tijd steeds meer zorgen over hoe het gaat met kinderen, jongeren en jongvolwassenen. Er komen steeds meer geluiden over jongeren die vast zijn gelopen in hun ontwikkeling. Niet alleen in hun schoolontwikkeling maar ook in hun persoonlijke ontwikkeling. We lezen ook in de media steeds meer berichten over stress, depressie, burn-out en angst bij kinderen, jongeren en trouwens ook volwassenen.

Deze dag biedt inzicht in wat er in het lijf gebeurt als het gaat over stress. Stress die je soms misschien niet eens meer voelt omdat het zo “normaal” is geworden. Maar die zich wel uit in allerlei fysieke kwalen en soms zelfs ziektebeelden of “thuis zitten”. Hoe kun je contact maken met je stress, hoe kun je in gesprekken met leerlingen van betekenis zijn als begeleider/ mentor. Hoe kun je leren beter te luisteren naar wat je lijf vertelt. Jongeren hebben er behoefte aan zichzelf beter te begrijpen en dat ze beter begrepen worden door hun omgeving. Je kunt jongeren na deze dag beter steun geven en ze ervan bewust maken dat ze steun kunnen vragen. Waardoor ze zich minder verloren voelen, meer eigen invloed ervaren en met meer energie (weer) naar school kunnen komen. Bovendien geeft de dag suggesties over hoe je ouders kunt betrekken en informeren over stress.

Les(s) Stress
Inclusief

werkmateriaal, koffie/thee, fruit en een uitgebreide lunch.

Voor wie?

Iedereen die met jongeren werkt

Inschrijfvoorwaarden

Tot drie maanden voor aanvang van de praktijktraining kun je, uitsluitend schriftelijk, kosteloos annuleren. Bij het binnen drie maanden voor de start van de praktijktraining annuleren, ben je 100% van het deelnamegeld verschuldigd. Je kunt op die termijn wel een collega jouw plaats in laten nemen.

Als je je hebt ingeschreven, krijg je altijd een persoonlijke bevestiging per e-mail. Als je binnen enkele dagen geen bevestiging hebt ontvangen, neem dan contact op met Ortho Consult (0499-841619) om te controleren of je aanmelding goed is aangekomen

Circa drie weken voor de praktijktraining Ontvang je je deelnemersbrief. Ook zal dan de factuur voor het verschuldigde inschrijfgeld worden verstuurd.

Opleidingen Staf / Trainers
Kim Oonk

Kim Oonk

Kim heeft 17 jaar ervaring in het het onderwijs als docent, mentor en vertrouwenspersoon. Ze heeft een eigen praktijk 'In Beweging' voor onder andere pubercoaching. Al haar praktijkervaring neemt ze mee in haar trainingen.


Inschrijfformulier

Ik zou graag deel willen nemen aan:
Les(s) Stress

Factuur

Persoonlijk