Ga terug

Mijn kind is hoogbegaafd

Mijn kind is hoogbegaafd! Wellicht kent u ouders die dit aan u vertellen. Veel leraren horen de boodschap en weten vervolgens niet zo goed wat te zeggen en wat te doen. Of ze twijfelen, omdat ze er in de klas weinig of niks van merken. Betekent dat dat de ouders het verkeerd hebben? Of  kijken we niet goed genoeg en baseren we onze waarneming enkel op cijfers en niveau en niet op het totale kind. Wil jij weten hoe je hoogbegaafde leerlingen recht kan doen? En wil je ontdekken waaraan je merkt dat een kind hoogbegaafd is en wat dat betekent voor een kind bij jou in de klas? Wil jij leren wat het verschil is tussen hoogbegaafd en intelligent. In deze Praktijktraining komen veelgestelde vragen rondom het thema van hoogbegaafdheid aan de orde. Je krijgt praktische informatie over bijvoorbeeld hogere orde denkvragen en –taken, over topdown leren, over executieve vaardigheden, over mindset en wat dat te maken heeft met leerhouding. Ook is er aandacht voor onderpresterende hoogbegaafde leerlingen: waar komt het door en wat kun je er in de praktijk tegen doen. Een leerzame training voor iedereen die rechtvaardiger wil omgaan met de zin: mijn kind is hoogbegaafd.

De praktijktraining vindt plaats in La Vie Meeting Center in Utrecht, op vijf minuten lopen van Utrecht CS. Parkeren kan in de parkeergarage direct onder La Vie. De trainingsdagen starten om 10.00 uur en duren tot 16.30 uur. Vanaf 9.30 staat de koffie voor je klaar.

Mijn kind is hoogbegaafd
Inclusief

inclusief het boek 'Hoogbegaafd nou en?' (W. Lammers van Toorenburg) en 'Slim maar...' (R. Guare), werkmateriaal, koffie/thee, fruit en een uitgebreide lunch.

Voor wie?

Mensen die voor de klas staan op scholen: leerkrachten PO en docenten/mentoren VO

Inschrijfvoorwaarden

Tot drie maanden voor aanvang van de praktijktraining kun je, uitsluitend schriftelijk, kosteloos annuleren. Bij het binnen drie maanden voor de start van de praktijktraining annuleren, ben je 100% van het deelnamegeld verschuldigd. Je kunt op die termijn wel een collega jouw plaats in laten nemen.

Als je je hebt ingeschreven, krijg je altijd een persoonlijke bevestiging per e-mail. Als je binnen enkele dagen geen bevestiging hebt ontvangen, neem dan contact op met Ortho Consult (0499-841619) om te controleren of je aanmelding goed is aangekomen

Circa drie weken voor de praktijktraining Ontvang je je deelnemersbrief. Ook zal dan de factuur voor het verschuldigde inschrijfgeld worden verstuurd.

Opleidingen Staf / Trainers
Anneke Blaauwendraad

Anneke Blaauwendraad

Anneke is opleider en supervisor voor het onderwijs op basis van relatie en dialoog. Na haar baan in het onderwijs als docent en counselor werkt ze nu vanuit haar eigen bedrijf op het snijvlak van school en thuis.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata bekend voor deze training. Stuur een e-mail naar info@orthoconsult.nl, dan brengen we je op de hoogte zodra de nieuwe data bekend zijn.