Ga terug

Ouders, het verborgen kapitaal van de school

“Ik besef veel meer hoe belangrijk de rol van ouders is en heb handvatten gekregen om dit concreet vorm te geven”.

Betrokkenheid van ouders bij de school en een goede samenwerking tussen thuis en school zorgt voor betere prestaties, vermindering van absentie en probleemgedrag en meer welbevinden van het kind. Het levert de school maar ook het kind en de ouders veel op. Scholen vinden het vaak lastig om ouderbetrokkenheid concreet vorm te geven. Hoe betrek je ouders bij de school, hoe geef je dit vorm , hoe kom je tot samenwerken zeker als ouders meer tegenstanders dan een bondgenoot lijken. Ouders zijn het verborgen kapitaal van de school. Dat kapitaal verzilveren is van groot belang. Ouderbetrokkenheid begint bij de visie van de school dat ouders de belangrijkste personen in het leven van een kind zijn. Uitgaan van de  loyaliteitsband tussen ouder en kind is de eerste stap in het vormgeven van ouderbetrokkenheid. Tijdens deze praktische trainingsdag krijg je de nieuwste inzichten over ouderbetrokkenheid en vooral hoe je dit praktisch vorm kunt geven op school.

De praktijktraining vindt plaats in La Vie Meeting Center in Utrecht, op vijf minuten lopen van Utrecht CS. Parkeren kan in de parkeergarage direct onder La Vie. De trainingsdag start om 10.00 uur en duurt tot 16.30 uur. Vanaf 9.30 staat de koffie voor je klaar.

Ouders, het verborgen kapitaal van de school
Inclusief

het boek 'Handboek voor elke ouder' (Leendert van Genderen, Marinka Brandwijk-Kok en Ivo Mijland), werkmateriaal, koffie/thee, fruit en snoep en een uitgebreide lunch.

Voor wie?

Geschikt voor iedereen die met ouders te maken heeft, leerkrachten, docenten, mentoren, teamleiders, zorgfunctionarissen en directie.

Inschrijfvoorwaarden

Tot drie maanden voor aanvang van de praktijktraining kun je, uitsluitend schriftelijk, kosteloos annuleren. Bij het binnen drie maanden voor de start van de praktijktraining annuleren, ben je 100% van het deelnamegeld verschuldigd. Je kunt op die termijn wel een collega jouw plaats in laten nemen.

Als je je hebt ingeschreven, krijg je altijd een persoonlijke bevestiging per e-mail. Als je binnen enkele dagen geen bevestiging hebt ontvangen, neem dan contact op met Ortho Consult (0499-841619) om te controleren of je aanmelding goed is aangekomen

Circa drie weken voor de praktijktraining Ontvang je je deelnemersbrief. Ook zal dan de factuur voor het verschuldigde inschrijfgeld worden verstuurd.

Opleidingen Staf / Trainers
Leendert van Genderen

Leendert van Genderen

Leendert werkte jarenlang op een VMBO Scholengemeenschap en heeft veel ervaring als docent, leerlingbegeleider, teamleider en zorgcoordinator.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata bekend voor deze training. Stuur een e-mail naar info@orthoconsult.nl, dan brengen we je op de hoogte zodra de nieuwe data bekend zijn.