Ga terug

Stop pesten effectief

"Een uiterst effectieve kijk op een complex probleem. Mooi dat niet de feiten centraal staan, maar de verlangens van alle betrokkenen."

Op alle scholen in Nederland wordt er gepest. Ruim 10 procent van de schoolgaande jeugd geeft aan regelmatig, soms zelfs stelselmatig en in enkele gevallen zeer ernstig gepest te worden. In 2015 kwam op voorspraak van de onderwijsinspectie de pestwet. Scholen stellen anti-pestcoördinatoren aan. Er is op elke school een pestprotocol. Alles wordt er aan gedaan om pesten te stoppen. Alle (verplichte) maatregelen hebben helaas geen positief resultaat op de cijfers. Pesten houdt er niet mee op. Ortho Consult werkt vanuit de contextuele benadering en is er van overtuigd dat pesten en gepest worden pas aangepakt kunnen worden als je samenwerkt met alle partijen. Pesten gaat over uitsluiting en dus is de echte oplossing om iedereen in te sluiten. Hoe je dat doet, leer je in deze tweedaagse. Allereerst door een preventieve kijk op groepsgedrag. Hoe kun je groepen onbewust verleiden tot positief gedrag? Om als tweede te kijken naar de curatieve kant: wat doe je als er toch gepest wordt in een groep? We brengen in deze tweedaagse de KiVa-methode en de No Blame methode bij elkaar, vanuit de overtuiging dat pesten pas stopt, als iedere betrokkene erkent wordt in het onrecht en van daaruit onderdeel mag zijn van de oplossing. 

De praktijktraining vindt plaats in La Vie Meeting Center in Utrecht, op vijf minuten lopen van Utrecht CS. Parkeren kan in de parkeergarage direct onder La Vie. De trainingsdagen starten om 10.00 uur en duren tot 16.30 uur. Vanaf 9.30 staat de koffie voor je klaar.

Stop pesten effectief
Inclusief

Inclusief het handboek 'Alles over pesten' (Jan Ruigrok), werkmateriaal, koffie/thee, fruit en een uitgebreide lunch.

Voor wie?

mentoren, leerlingbegeleiders, intern begeleiders, (groeps)leerkrachten, vertrouwenspersonen

Inschrijfvoorwaarden

Tot drie maanden voor aanvang van de praktijktraining kun je, uitsluitend schriftelijk, kosteloos annuleren. Bij het binnen drie maanden voor de start van de praktijktraining annuleren, ben je 100% van het deelnamegeld verschuldigd. Je kunt op die termijn wel een collega jouw plaats in laten nemen.

Als je je hebt ingeschreven, krijg je altijd een persoonlijke bevestiging per e-mail. Als je binnen enkele dagen geen bevestiging hebt ontvangen, neem dan contact op met Ortho Consult (0499-841619) om te controleren of je aanmelding goed is aangekomen

Circa drie weken voor de praktijktraining Ontvang je je deelnemersbrief. Ook zal dan de factuur voor het verschuldigde inschrijfgeld worden verstuurd.

Opleidingen Staf / Trainers
Kim Oonk

Kim Oonk

Kim heeft 17 jaar ervaring in het het onderwijs als docent, mentor en vertrouwenspersoon en nu een eigen praktijk 'In Beweging' voor onder andere pubercoaching.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata bekend voor deze training. Stuur een e-mail naar info@orthoconsult.nl, dan brengen we je op de hoogte zodra de nieuwe data bekend zijn.