Ga terug

Wat stuitert daar door de klas?

Voor sommige leerlingen is stilzitten niet het grootste talent. Toch wordt ook van deze kinderen gevraagd om gedurende een (deel van de) lesdag stuitervrij deel te nemen aan het leerproces. We hebben de neiging om met boosheid te reageren op leerlingen die niet aan die vraag voldoen. Daardoor worden we onbedoeld blind voor wat deze kinderen wel allemaal kunnen. Er ontstaat een self fullfilling prophecy. Eerst is er het stuitergedrag. Daarna maken we duidelijk dat we dat niet willen. Vervolgens neemt het stuitergedrag toe. Uiteindelijk verzuchten we: zie je wel, het is nog erger dan ik dacht. Tijdens deze dag ontdek je hoe je dit patroon kunt doorbreken. Niet door aan het kind te gaan sleutelen, maar door aandacht te schenken aan ons eigen gedrag. Gedragsdeskundige Anton Horeweg  werkt deze dag op drie levels: eerst ga je ontdekken waar het gedrag van deze kinderen vandaan komt, vervolgens ga je leren waarom deze kinderen bepaalde dingen dus niet kunnen (ze doen het niet expres) om uiteindelijk te leren hoe je aandacht kunt schenken aan wat ze wel kunnen. Op deze manier ontstaat een bruikbaar recept: door toename van kennis en inzicht, ontwikkel je een nieuwe attitude in de klas. Een dag vol praktisch toepasbare zaken die je de volgende dag helpen om op een positieve manier invloed te nemen op lastige situaties in de les.

De praktijktraining vindt plaats in La Vie Meeting Center in Utrecht, op vijf minuten lopen van Utrecht CS. Parkeren kan in de parkeergarage direct onder La Vie. De trainingsdagen starten om 10.00 uur en duren tot 16.30 uur. Vanaf 9.30 staat de koffie voor je klaar.

Wat stuitert daar door de klas?
Inclusief

het boek 'Wat stuitert daar door de klas? Over kinderen met ADHD en hun leraren' (A. Horeweg), werkmateriaal, koffie/thee, fruit en een uitgebreide lunch.

Voor wie?

Mensen die voor de klas staan op scholen: leerkrachten PO en docenten/mentoren VO

Inschrijfvoorwaarden

Tot drie maanden voor aanvang van de praktijktraining kun je, uitsluitend schriftelijk, kosteloos annuleren. Bij het binnen drie maanden voor de start van de praktijktraining annuleren, ben je 100% van het deelnamegeld verschuldigd. Je kunt op die termijn wel een collega jouw plaats in laten nemen.

Als je je hebt ingeschreven, krijg je altijd een persoonlijke bevestiging per e-mail. Als je binnen enkele dagen geen bevestiging hebt ontvangen, neem dan contact op met Ortho Consult (0499-841619) om te controleren of je aanmelding goed is aangekomen

Circa drie weken voor de praktijktraining Ontvang je je deelnemersbrief. Ook zal dan de factuur voor het verschuldigde inschrijfgeld worden verstuurd.

Opleidingen Staf / Trainers
Anton Horeweg

Anton Horeweg

Anton Horeweg is al meer dan 30 jaar leerkracht in het basisonderwijs, gedragsspecialist (M SEN), auteur van diverse boeken en werkboeken over gedragsproblemen in de klas en verzorgt lezingen en workshops.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata bekend voor deze training. Stuur een e-mail naar info@orthoconsult.nl, dan brengen we je op de hoogte zodra de nieuwe data bekend zijn.