Ortho Consult - De mens centraal

Welkom op de website van Ortho Consult. Wij geven trainingen en opleidingen in Utrecht. Daarnaast verzorgen wij ook incompany trainingen op maat. Jaarlijks inspireren wij ruim 2000 onderwijsmensen. Onze tweejarige opleiding is al jaren een groot succes.

Ortho Consult - De mens centraal

Welkom op de website van Ortho Consult. Wij geven trainingen en opleidingen in Utrecht. Daarnaast verzorgen wij ook incompany trainingen op maat. Jaarlijks inspireren wij ruim 2000 onderwijsmensen. Onze tweejarige opleiding is al jaren een groot succes.

/
Uitgeverij Quirijn schenkt 1000 euro aan Stichting Morris

Uitgeverij Quirijn schenkt 1000 euro aan Stichting Morris

Sinds enkele maanden steunt ons bedrijf Uitgeverij Quirijn de Stichting Morris. Onder andere door twee boeken die ik geschreven heb (handboek voor elke ouder, Step your mind) te laten verkopen door de stichting en 100% van de opbrengst te schenken. Strijkstokvrij. Daarnaast was er de afgelopen week een speciale sinterklaasactie omtrent mijn nieuwe boek: 'Makkelijker kunnen we het niet maken, wel leuker'. Dit boek kost € 12,34 per stuk. Van elk verkocht exemplaar tussen 26 november en 5 december ging € 2,34 naar stichtingmorris.nl. We verkochten er in deze periode 348, wat maakt dat er een extra opbrengst is van € 814,32. Wehebben zojuist besloten dat bedrag naar boven af te ronden en € 1000,00 te schenken aan deze stichting. We hopen dat de dolfijnentherapie mede dankzij de acties van onze uitgeverij, uiteindelijk gefinancierd kan worden. Toitoitoi Morris en familie!

Lees verder
Succesvol symposium over positiviteit

Succesvol symposium over positiviteit Impressie symposium 'Hoera ik sta voor de klas'

Op maandag 5 november spraken drie ervaren onderwijsinspiratoren voor 150 juffen en meesters uit PO en VO. Leendert van Genderen, Sergio van der Pluijm en Ivo Mijland hadden een duidelijke boodschap. Als je in het onderwijs met een groene bril op naar leerlingen en collega’s kijkt, doe je niet alleen de ander recht, maar ook jezelf. Vanuit drie theoretische stromingen kreeg het publiek heel concreet handvatten om te denken in kansen en oplossingen, in plaats van je te richten op problemen. Leendert richtte zijn verhaal op Carol Dweck’s fixed en growth mindset, Sergio op oplossingsgericht werken van Shazer/Berg en Ivo op strokes van Eric Berne. In alle visies werd zichtbaar dat je als professional heel veel invloed kunt nemen op positiever gedrag in de klas. Dat is niet alleen leuker, maar vooral ook effectiever. Het publiek ondervond dat aan den lijve met interactieve oefeningen, praktijkverhalen en verrassende metaforen. De evaluaties waren 100% positief. Het enige minpunt dat genoemd werd kwam van een deelnemer die de boodschap van positiviteit nog niet helemaal begrepen had: “Ik miste de kroketten!” Wil je deze middag met drie inspirerende lezingen ook op jouw school organiseren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op: 0499-841619. Klik hier voor een impressie.

Lees verder
Makkerlijk kunnen we het niet maken, wel leuker

Makkerlijk kunnen we het niet maken, wel leuker nieuw boek van Ivo Mijland

Nog veertien nachtjes slapen en dan is mijn nieuwe boek klaar. Zo spannend weer, dat proces van eerste letter naar de geur van verse drukinkt. Hier geef ik alvast de proloog weg. Veel leesplezier...

Lees verder
Nationaal Congres Leerlingbegeleiding 2019

Nationaal Congres Leerlingbegeleiding 2019

Congres Content organiseert dit jaar voor de negende keer een groot landelijk congres voor iedereen die leerlingbegeleiding een warm hart toedraagt. Een mooie kans om als individu, of juist met teamleden samen, in een dag volop nieuwe kennis en ervaring op te doen die meteen toepasbaar is in de dagelijkse praktijk. Ook dit jaar weer met bekende sprekers, waaronder Hans Kaldenbach, Peter Mol, David Dewulf en Ivo Mijland. We openen deze dag met een plenaire lezing van Ivo Mijland. Lees meer en schrijf je in.

Lees verder

Landelijke Praktijktrainingen®

Altijd aansluitend bij de actualiteit, steeds met een zeer praktijkgerichte aanpak. Dat wil zeggen dat we ons niet alleen richten op theoretische verdieping. We zoek ook steeds naar de vertaling voor de volgende schooldag. Bekijk ons actuele aanbod en maak een keuze uit meer dan 20 onderwerpen.

Praktijktrainingen

Opleidingen

Als je eenmaal hebt deelgenomen aan één of meer van onze praktijktrainingen, bestaat de kans dat je gaat verlangen naar een langer traject. Ortho Consult heeft zes opleidingen, waaronder een tweejarige opleiding dat aangevuld kan worden door een derde methodiekjaar. Bekijk hier onze opleidingen.

Opleidingen

Inspiratielezing

Om een studiedag echt succesvol te maken, is een inspirerende lezing aan het begin of als afsluiting een absolute meerwaarde. Ivo Mijland verzorgt al jaren inspiratielezingen, die zich kenmerken door een fijne mix van inspiratie en humor. Je kunt hem ook boeken met zijn caberetshow ‘Gekke kinderen zijn anders gewoon’.

Inspiratielezing